Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens bij topfavorieten vermeld én bij Breakfast With Bob voor 70.3 Ironman Oceanside
Jelle Geens bij Breakfast with Bob in Oceanside (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Jelle Geens bij topfavorieten vermeld én bij Breakfast With Bob voor 70.3 Ironman Oceanside

Zaterdag begint triatleet Jelle Geens aan het nieuwe triatlonseizoen in de 70.3 Ironman Oceanside, de eerste triatlon van de nieuwe Ironman Pro Series. Hij wordt door insider Torsten Radde van Trirating meteen op plaats 2 gezet als de op 1 na grootste topfavoriet voor de zege in Oceanside. Alleen Sam Long wordt nog net iets hoger ingeschat, een half minuutje sneller om exact te zijn, in de Seedings die op Trirating naar aanloop van de wedstrijd gepubliceerd zijn. Bovendien mocht Jelle vrijdag ook aanschuiven bij Breakfast with Bob, die onder de indruk was van het looptempo van de Belgian Hammer, zoals je hieronder kan zien in het video-interview.

Jelle Geens liet ons eerder al weten dat hij zijn seizoen later dan normaal van start wou laten gaan omdat hij eind vorig jaar papa werd. Uiteindelijk maakte hij de juiste keuze door niet voor de WTCS triatlon van Abu Dhabi te kiezen, die last minute werd geannuleerd. En dus krijgen we Jelle Geens zaterdag aan de start van de prestigieuze 70.3 Ironman Oceanside. In december 2021 pakte hij brons in zijn allereerste 70.3 Ironman triatlon in Indian Wells, ondanks een penalty van 5 minuten. Vorig jaar zou hij de 70.3 Ironman van Maleisie meedoen, maar hij werd al voor de start uitgeschakeld door een allergische reactie op een kwallenbeet.

In zijn tweede 70.3 Ironman mag hij het in Oceanside opnemen tegen een paar sterke concurrenten. De befaamde triatlonwebsite Trirating zet Jelle Geens nu op plaats 2 in de Seeding, met een verwachtte eindtijd van 3u46’28, een half minuutje trager dan topfavoriet Sam Long. Blijkbaar verwacht Thorsten Radde dat Jelle de snelste halve marathon loopt in een tijd van 1u10. Deze week mocht Jelle ook aanschuiven bij Breakfast With Bob met de iconische Bob Babbitt. Daarin ging het over de verschillen tussen de 70.3 Ironman triatlons en de olympische afstand en er was veel aandacht voor het hoge looptempo van Jelle.

De 70.3 Ironman Oceanside is zaterdag live te volgen op de nieuwe Ironman Pro Series website vanaf 15 u. Belgische tijd.