Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Taylor Knibb pakt dominante overwinning in eerste Ironman Pro Series triatlon, Emma Pallant gediskwalificeerd
Taylor Knibb wint de 70.3 Ironman Oceanside (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Taylor Knibb pakt dominante overwinning in eerste Ironman Pro Series triatlon, Emma Pallant gediskwalificeerd

Taylor Knibb heeft zaterdag de eerste triatlon van de nieuwe Ironman Pro Series gewonnen in de 70.3 Ironman Oceanside. De Amerikaanse triatlete, die zich de komende tijd ongetwijfeld zal richten op de Olympische Spelen in Parijs, maakte indruk door op dominante wijze een voorsprong te pakken van ruim 8 minuten na de 90 m fietsen, een marge die ze in de halve marathon nog naar elf minuten en meer bracht. Emma Pallant kwam als tweede over de streep maar werd gediskwalificeerd omdat ze te snel zou gegaan zijn op een deel van het parcours waar de snelheid moest aangepast worden.

Topfavorietes Fenella Langridge en Taylor Knibb gingen in het zwemmen aan de leiding. De Britse en de Amerikaanse kregen het gezelschap van de Britse Kate Curran, maar die moest de twee al heel snel laten gaan in het fietsen. Knibb stoomde meteen solo door en pakte na 20 km al 1’15 op Langridge en 2’45 op de Canadese Paula Findlay. Halfweg had ze haar voorsprong al meer dan verdubbeld naar 3’15 op Langridge, 5′ op Findlay en 6’30 op Emma Pallant.

Bij de tweede wissel was het verschil al ruim 8 minuten. Het was dan al duidelijk dat niemand nog zou terugkomen. Taylor Knibb won de 70.3 Ironman Oceanside in 4u09’55, waarmee ze in de mannenrace in de top-30 zou gefinisht zijn. Emma Pallant liep, ondanks een zware valpartij eerder deze week, nog voorbij Paula Findlay naar een knappe tweede plaats, al was het verschil groot met Taylor Knibb. De Britse pakte het zilver in 4u20’49 op net geen elf minuten van Taylor Knibb. Paula Findlay hield de Australische Grace Thek nipt achter zich in de strijd om de derde plaats. De Canadese werd derde op 11’52 van Knibb.

Pallant gediskwalificeerd wegens te snel

Uiteindelijk werd Emma Pallant gediskwalificeerd wegens “Excessive speed in controlled section”. Ze ging dus te snel op een deel van het parcours waar de triatleten het tempo moesten laten zakken. Een zware tegenvaller voor Emma Pallant na een sowieso al zware week waarin ze hard ten val kwam op de fiets. Na de DSQ van Pallant werd Paula Findlay tweede en Grace Thek derde.