Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hitte speelt T100 Singapore parten, triatlon wordt mogelijk ingekort
Kristian Blummenfelt won de PTO Singapore triatlon in 2023 (foto: PTO)
Nieuws

Hitte speelt T100 Singapore parten, triatlon wordt mogelijk ingekort

Het is erg warm in Singapore, waar zaterdag en zondag de T100 triatlons bij de vrouwen en de mannen worden gehouden, de tweede manche van de nieue T100 Triathlon World Tour van PTO en World Triathlon. De beslissing is nog niet definitief genomen, maar het heeft er alle schijn van dat de triatleten zaterdag en zondag minder dan de helft van de oorspronkelijke afstand zullen zwemmen. Het lijkt er namelijk op dat de PTO vanwege de hoge watertemperatuur zal besluiten het zwemonderdeel in te korten van 2.000 naar 950 meter.

Dat bevestigen diverse bronnen die in Singapore zijn. Op vrijdagochtend was de watertemperatuur in Singapore maar liefst 31,5 graden. De verwachting is dat er nog wat regen in Singapore zal vallen, waardoor de watertemperatuur mogelijk nog enigszins zal zakken, maar genoeg voor een normale zwemafstand zal het waarschijnlijk niet zijn. Bovendien worden de wedstrijden in de namiddag gehouden. De vrouwen racen zaterdag om 14u15 plaatselijke tijd, bij ons is het dan 8u15. De mannen gaan zondag om 15u15 plaatselijke tijd van start, bij ons is het dan 9u15.

Normaal bestaan de PTO T100 races uit 2 kilometer zwemmen, 80 kilometer fietsen en 18 kilometer lopen, goed voor 100 km in totaal. Bij de mannen komt de Belgische triatleet Pieter Heemeryck zondag aan de start.