Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Beth Potter en Chase McQueen pakken wereldtitels in indoor supertri E World Triathlon Championship
Chase McQueen (in het oranje) tijdens het lopen onderweg naar de wereldtitel E-triatlon in Londen (foto: World Triathlon)
Nieuws

Beth Potter en Chase McQueen pakken wereldtitels in indoor supertri E World Triathlon Championship

De Britse triatlete Beth Potter en de Amerikaanse triatleet Chase McQueen zijn zaterdag wereldkampioen E-triatlon geworden in Londen, de indoor triatlon met zwemmen in binnenbad, fietsen op de smarttrainer en lopen op de loopband. Chase McQueen was duidelijk de sterkste bij de mannen. Beth Potter, vorig jaar ook al winnares van de Arena Games in Londen, vocht een spannende strijd uit met de Francaise Cassandre Beaugrand. Erwin Vanderplancke, de enige Belg op het WK E-tri, haalde de finale niet.

In de finale moesten de triatleten drie heats afwerken. In de eerste heat werd gezwommen (200 meter), gefietst (4 kilometer) en gelopen (1 kilometer), om die volgorde in de tweede heat om te draaien en dus eerst te lopen, dan te fietsen en af te sluiten met het zwemmen. In de derde en beslissende heat gingen alle atleten vervolgens op basis van de tijdverschillen uit de eerste heats van start, maar werd er wel weer in de gebruikelijke volgorde gezwommen, gefietst en gelopen.

Chase McQueen pakt goud

Chase McQueen ging meteen sterk aan de leiding en mocht in de laatste heat met 10 seconden voorsprong van start. De concurrenten kregen dat gat niet meer gedicht en zo werd de Amerikaan, vorig jaar ook al winnaar van de Arena Games in Montreal, de nieuwe wereldkampioen E-tri. Het zilver ging naar de Brit Max Stapley die op 9 seconden finishte van McQueen. Het brons was voor de Franse duatlontopper Maxime Hueber-Moosbrugger, in 2022 nog gouden medaille winnaar in de World Games in Birmingham.

Uitslag WK E-triatlon Londen mannen 2024

Spannende strijd tussen Potter en Beaugrand

Bij de vrouwen was het tot aan de start van de derde keer lopen onduidelijk wie wereldkampioene zou worden. Beth Potter had de eerste stage gewonnen, maar de Francaise Cassandre Beaugrand pakte de winst in de tweede stage. Potter mocht in de laatste stage met kleine voorsprong vertrekken, maar Beaugrand maakte dat verschil ongedaan in het zwemmen. In het fietsen gingen ze gelijk op en dus viel de beslissing in het lopen. Daarin was Beth Potter duidelijk de snelste. Ze werd wereldkampioene met 34 seconden voorsprong op Beaugrand. Het brons ging naar de Amerikaanse Katie Zaferes.

Uitslag WK E-triatlon Londen vrouwen 2024