Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck derde in T100 Singapore triatlon, Youri Keulen pakt indrukwekkende zege
Pieter Heemeryck finisht knap als derde in de T100 Singapore triatlon (foto: screenshot 3athlon.be)
Nieuws

Pieter Heemeryck derde in T100 Singapore triatlon, Youri Keulen pakt indrukwekkende zege

De Nederlandse triatleet Youri Keulen heeft zondagochtend Belgische tijd indruk gemaakt in de T100 triatlon in Singapore door in een loden hitte stevig door te poweren op de fiets en de winst te pakken. Pieter Heemeryck werd heel knap derde. Aanvankelijk kreeg Keulen het gezelschap van de Brit Alistair Brownlee, maar die moest de Nederlander laten gaan in de tweede helft van de 80 km fietsen. Pieter Heemeryck zat de hele tijd in de achtervolgende groep op 1 minuut van Keulen, had even uitzicht op de tweede plaats, maar werd uiteindelijk derde achter Keulen en Sam Long.

In de 2.000 meter zwemmen ging Aaron Royle aan de leiding van een groep met een achttal triatleten. De verschillen waren klein. Youri Keulen volgde als negende op een halve minuut, Pieter Heemeryck kwam als 12de uit het water op 50 seconden. In de 80 km fietsen rukte Youri Keulen al snel op naar de koppositie, aanvankelijk samen met Alistair Brownlee. Hoewel het zweet van zijn lichaam druppelde, leek Keulen helemaal geen last te hebben van de temperatuur van 36 graden.

Youri Keulen wisselde met 1’07 voorsprong op vijf achtervolgers: de Duitser Mika Noodt, De Kiwi Kyle Smith, Alistair Brownlee, de Pool Kacper Stepniak en onze landgenoot Pieter Heemeryck. De Nederlander bleef aan een strak tempo lopen. Halfweg de 18 km had hij nog altijd een voorsprong van 2’30 op Mika Noodt. Sam Long ging op dat moment voorbij aan Pieter Heemeryck die als 4de volgde op 2’43.

Met nog acht kilometer te gaan moest Noodt eerst Long voor zich dulden en daarna rukte Pieter Heemeryck opnieuw op naar de derde plaats. Even later ging Pieter zelfs naar de tweede plaats, maar Long ging hem opnieuw voorbij. In de slotfase veranderde er niets meer. Youri Keulen pakte een indrukwekkende overwinning in 3u21’01. Sam Long werd tweede op 1’37 en Pieter Heemeryck, vorig jaar nog tweede in Singapore achter Kristian Blummenfelt, mocht opnieuw het podium op met een mooie derde plaats in 3u23’30 op 2’28 van Keulen. David McNamee werd vierde voor Kyle Smith en Mika Noodt.