Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck na 3de plaats in T100 Singapore triatlon: “Jammer dat media geen aandacht schenkt aan dit WK”
Pieter Heemeryck finisht 3de in de T100 Singapore triatlon (foto; PTO)
Nieuws

Pieter Heemeryck na 3de plaats in T100 Singapore triatlon: “Jammer dat media geen aandacht schenkt aan dit WK”

Pieter Heemeryck werd afgelopen weekend heel knap derde in de T100 Singapore triatlon, de tweede manche van de T100 Triathlon World Tour, het officiele WK long distance triatlon van World Triathlon. Daarover was alleen iets te lezen op 3athlon.be en in een artikel in Het Nieuwsblad. “Buiten jullie met 3athlon.be en Willy Goossens van Het Nieuwsblad, vind ik het wel jammer dat de Belgische media geen aandacht schenkt aan dit WK. Het is toch een officiële wereldbeker, he” aldus Pieter Heemeryck, die in de internationale triatlonmedia wel geprezen werd om zijn prestatie en dat zonder specifiek hitteplan. “Tien minuten in de sauna de zaterdag voor mijn vertrek naar Singapore volstonden,” lacht Pieter.

We krijgen een opvallend ontspannen Pieter te spreken een paar dagen na zijn fenomenale prestatie in Singapore. Na zijn tweede plaats vorig jaar achter Kristian Blummenfelt in Singapore waren de verwachtingen hooggespannen en met een derde plaats achter Youri Keulen en Sam Long loste hij die verwachtingen ruimschoots in, zeker als je kijkt naar de sterke bezetting, het wedstrijdverloop én de hitte in Singapore, met een temperatuur van 36 graden tijdens de wedstrijd.

In de internationale triatlonmedia werd al een interview met Pieter opgevoerd dat hij geen specifieke voorbereiding voor die hitte achter de rug had, in tegenstelling tot andere triatleten die de warmte gingen opzoeken in de weken voor de wedstrijd. Pieter bevestigt bij ons dat hij effectief gewoon in België bleef en niet echt iets speciaals had gedaan om zich voor te bereiden op de loden warmte van Singapore. “Ik heb de zaterdag voor mijn vertrek tien minuutjes in de sauna gezeten, dat is het zowat,” lacht Pieter.

De wedstrijd in Singapore ligt hem duidelijk, al lijkt hij niet helemaal tevreden over het wedstrijdverloop. “Er had in principe meer ingezeten. Het leek er misschien op dat ik op souplesse voorbij ging aan de grote groep tijdens de klim, maar in werkelijkheid heb ik vooral op safe gespeeld. Na mijn misser in Miami wilde ik zeker geen 2 slechte resultaten. Ik denk dat met een iets ander wedstrijdverloop er meer had ingezeten. Ik ben te afhankelijk geweest van de groepsdynamiek. Ik heb mijn sterkte op de klimmen niet meer kunnen uitspelen door een aantal foute passes en door te eerlijk te rijden waardoor ik vaak grotere gaten moest toerijden. Als ik zoals vorig jaar alleen had kunnen doorzetten had een tweede plaats wel mogelijk geweest,” vertelt Pieter.

Hij heeft het over een tweede plaats, want ook Pieter was onder de indruk van de sterke Nederlander Youri Keulen, die als enige voorop raakte op de fiets en dan uitpakte met een sterk loopnummer, maar vervolgens wel instortte aan de finish. “Ik had echt niet verwacht dat Youri de wedstrijd zou winnen, ik had eerder mijn geld ingezet op Alistair Brownlee of Jason West.”

Door zijn derde plaats in Singapore staat Pieter Heemeryck op een 6de plaats in de tussenstand voor het WK, maar Pieter is nog niet echt bezig met het eindklassement. “Ik bekijk het wedstrijd per wedstrijd. Ik doe eerst The Championship van Challenge mee in Samorin en daarna ga ik all-in voor de T100 San Francisco en de Challenge Roth. Ik denk dat ik moet focussen op een top-5 plaats in de WK-stand. Ik weet dat ik op 8 van de 10 wedstrijden goed kan zijn, maar ik focus ook op Roth en de Ironman Hawaii.”

“Het is alleen erg jammer dat de Belgische media, buiten jullie met 3athlon.be en Willy Goossens van Het Nieuwsblad, geen aandacht besteedt aan de T100. Het is toch een officiele wereldbeker, he? De top van de wereld staat er aan de start. Misschien gaat dat veranderen als ook Marten Van Riel mee aan de start komt,” aldus Pieter.

Voor onze suggestie om dan zelf ook een fluo roos-gele pakje aan te trekken, bedankt Pieter vriendelijk. “Misschien moet ik een paar bidons missen of flauwvallen aan de finish om de media te halen,” besluit Heemeryck lachend.