Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Opnieuw triatlon van WK-serie van World Triathlon geannuleerd, China springt in de bres, Parijs telt ook mee
Jelle Geens won de WTCS triatlon van Montreal in 2019 (foto: World Triathlon/Wagner Araujo)
Nieuws

Opnieuw triatlon van WK-serie van World Triathlon geannuleerd, China springt in de bres, Parijs telt ook mee

Het zit World Triathlon, de internationale triatlonfederatie, dit seizoen niet mee want deze week raakte bekend dat na Abu Dhabi, waar de wedstrijden last minute werden afgelast door voorspeld stormweer, nu ook de WTCS triatlon in het Canadese Montreal geschrapt wordt. De Canadese organisatie krijgt de fondsen om de wedstrijd te organiseren niet bijeen en heeft besloten de handdoek in de ring te gooien. Zo zouden er nog maar 4 wedstrijden overblijven waarin de wereldkampioen olympische triatlon zou gekroond worden. Gelukkig springt het Chinese Weihai in de bres. Zij promoveren van World Cup triatlon naar WTCS triatlon op 27 september. Ook de olympische triatlons in Parijs zullen overigens meetellen voor het WK.

Terwijl dit jaar alle ogen gericht zijn op de Olympische Spelen in Parijs voor de triatlon op de krote afstand, dreigden de World Triathlon Championship Series een maat voor niets te worden. Voor Parijs zijn er nog alleen de manches in Yokohama, Cagliari en Hamburg, waarbij het niet eens zeker is dat alle toppers alle drie de wedstrijden zullen meepikken. De olympische kwalificatie wordt namelijk afgesloten de dag na Cagliari en Hamburg zit slechts twee weken voor Parijs 2024. Na de Spelen zou er nog Montreal, waar Jelle Geens nog won in 2019, zijn op 14 en 15 september en de Grand Final in Toremolinos van 17 tot 20 oktober.

Om toch nog een volwaardige WK-reeks te hebben, ging World Triathlon op zoek naar een triatlon van het op 1 na hoogste World Cup circuit. Uiteindelijk viel de keuze op het Chinese Weihai. Zij organiseren nu op 27 september voor het eerst een WTCS triatlon. Bovendien laat World Triathlon weten dat de punten van Parijs ook meetellen voor het WK, wat een opvallende keuze is aangezien het aantal triatleten per land beperkt is op de Olympische Spelen. Langs de andere kant tellen alleen de drie beste resultaten mee voor de wereldtitel.