Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Arnaud Dely pakt meteen overwinning in eerste Grand Prix duatlon van het seizoen
Arnaud Dely op het podium van de GP duatlon van Noyon (foto; Arnaud Dely RR)
Duathlon

Arnaud Dely pakt meteen overwinning in eerste Grand Prix duatlon van het seizoen

In het Franse Noyon is de eerste Grand Prix duatlon van het seizoen een prooi geworden voor de Belgische duatleet Arnaud Dely, net terug van hoogtestage. In een supersnelle en spannende wedstrijd waarin een peloton van een 35-tal duatleten samen in T2 binnenkwamen, maakte Arnaud Dely het knap af in de tweede run. Bij de vrouwen pakte de jonge Belgische duatlete Jeanne Dupont een knappe vijfde plaats. In de tweede divisie behaalde Laura Swannet de derde plaats.

Het Grand Prix circuit in Frankrijk is zowat de sterkste duatloncompetitie ter wereld, met flink wat internationale toppers aan de start. Het niveau lag erg hoog, want in de eerste run van 5 km werd het veld op 1 groot lint getrokken. Na 14’25 liep Damien Gras op kop van een grote groep de wisselzone binnen. Arnaud Dely volgde als derde. Ook Vincent Bierinckx, Nicolas Schyns en Thibaut De Smet zaten mee in de grote kopgroep die een 35-tal atleten telde. In de 20 km fietsen bleef de groep samen waardoor de wedstrijd beslist werd in het lopen.

Arnaud Dely was net terug van een hoogtestage in Sierra Nevada en verzilverde zijn vorm met een sterk loopniveau. Hij won de GP duatlon in Noyon in 1u11’31. De Franse duatleten Thomas Laurent en Maxime Bargetto werden tweede en derde op respectievelijk 2 en 8 seconden. Vincent Bierinckx finishte als 13de op 45 seconden van Dely en zorgde er zo mee voor dat ESM Gonfreville de derde plaats pakte in het ploegenklassement. Nicolas Schyns werd 14de en Thibaut De Smet 23ste.

Bij de vrouwen gingen de Francaises Marion Legrand en Meghan Bazire met twee in de aanval tijdens het fietsen. Zij werden niet meer teruggepakt en streden met zijn twee om de overwinning. Marion Legrand was de snelste loopster. Legrand won in 57’23 met 15 seconden voorsprong op Bazire. De Belgische Jeanne Dupont werd heel knap vijfde in 58’29, op 1’06 van de winnares. Ze was de eerste belofte in de top-5. Ook in divisie 2 was er een sterke Belgische prestatie met Laura Swannet die derde werd. Quinten Dewaele werd 9de bij de mannen in de tweede divisie.

Uitslag GP Duatlon Noyon 2024