Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jonathan Wayaffe katapulteert zichzelf in vangrail in 70.3 Ironman Valencia
Jonathan Wayaffe katapulteert zichzelf de lucht in tijdens de 70.3 Ironman Valencia (foto: Edu Borrow)
Nieuws

Jonathan Wayaffe katapulteert zichzelf in vangrail in 70.3 Ironman Valencia

We vroegen ons al af wat er zondag met Jonathan Wayaffe gebeurde in de 70.3 Ironman Valencia, maar de Belgische triatleet heeft ondertussen op zijn social media duidelijk gemaakt waarom hij een DNF achter zijn naam kreeg. JoJo katapulteerde zichzelf met fiets en al in de vangrail naast het fietsparcours. “Me, taking myself down”, postte de SP&O Mechelen triatleet bij de beelden van een bijzonder spectaculaire valpartij.

“Ik heb de hele winter hard getraind en mezelf goed voorbereid. De laatste twee à drie weken waren bijzonder moeilijk omdat ik met een knieblessure zat. Daardoor had ik heel wat stress in de opbouw naar de wedstrijd en er waren heel wat twijfels of ik zou kunnen starten of niet. En dan gebeurde dit. Het was 100% mijn eigen stomme fout. De komende dagen ga ik de schade opmeten, maar alles bij elkaar is dit nu een beetje te veel om aan te kunnen op dit moment,” aldus een ontgoochelde Jonathan Wayaffe.

“Mijn eigen stuur doen omkantelen”

We polsten een dag na de wedstrijd zelf ook even bij JoJo en de gevolgen lijken op het eerste zicht gelukkig mee te vallen. “Op het eerste zicht lijkt alles nogal mee te vallen,” vertelt Jonathan. “Maar de regio van mijn bekken en mijn heup voelt niet helemaal ok. Ik ga binnen een paar dagen foto’s laten nemen om barstjes uit te sluiten.”

Jonathan vertelt ook nog hoe het allemaal gebeurde. “Met nog letterlijk 1 bocht te gaan, ongeveer 300 meter voor de wisselzone, begon ik mijn fietsschoenen al los te doen. Ik heb domweg mijn eigen stuur doen omkantelen met naar beneden te reiken. En ik ben zo met mijn pedaal tegen de grond gekomen en dan weggekatapulteerd. Ik heb dit al ontelbare keren gedaan en dan toch gebeurt zoiets. Tjah… Dat is balen als een stekker en ik heb mentaal wel een flinke deuk gekregen. Het is het derde jaar op rij met pech in mijn seizoensopener. Twee jaar geleden reed ik twee keer lek, vorig jaar werd ik van de weg gemaaid door een motor in Gran Canaria en nu dit. Het was me wat,” aldus JoJo.

Wayaffe fietste rond de 20ste plaats toen hij onderuit ging. De wedstrijd werd gewonnen door de Franse triatleet Leo Bergere. Christophe De Keyser werd vijfde. Ook ex-profwielrenner Jelle Wallays deed het uitstekend in Valencia met een derde plaats in zijn age group.