Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sterke loopprestaties van triatleten en duatleten in Antwerp 10 Miles
Simon De Cuyper voor het Sportoase team in de Antwerp 10 Miles (foto: Chris Hofkens)
Multisports

Sterke loopprestaties van triatleten en duatleten in Antwerp 10 Miles

Het is al weer eind april en dan staat traditiegetrouw de Antwerp 10 Miles weer op de agenda. Net als de laatste jaren, stonden er ook op deze 38ste editie van hét Antwerps loopfeest weer heel wat triatleten en duatleten aan de start, met Angelo Vandecasteele en Simon De Cuyper allebei in de top-10. De Antwerpse looptoppers moesten hun meerdere erkennen in de Keniaase topper Alex Kibet. Bij de vrouwen trok er met Imana Truyers wel een Belgische topper aan het langste eind.

Angelo Vandecasteele en Simon De Cuyper in top-10

De weersvoorspellingen zagen er op voorhand wat grijs uit. Maar een zonnegroet van burgemeester Bart De Wever bij de start zorgde voor een prachtige editie. Naast de zon schitterden ook weer heel wat triatleten en duatleten in de Antwerp 10 Miles.
Angelo Vandecasteele (3MD) reisde niet af naar Noord-Frankrijk voor de Grand Prix in Noyon. In plaats daarvan reserveerde hij een plaatsje in de tweede groep van de bekendste 10 miles van het land. Na een snelle start in het zog van het later podium Alex Kibet, Michaël Somers en Nicolaï Saké respectievelijk 1, 2 en 3 aan de finish, zag hij tegen het einde nog twee sterke atleten voorbij komen. Een mooie zesde plaats dus voor onze duatlontopper in een toptijd van 49’41”. Simon De Cuyper (SMO) deed één plaatsje en meer dan een halve minuut beter dan vorig jaar en dook nog net de top 10 binnen in 50’05”.

An Ravestijn snelste triatlete

Naast de twee triatleten in de top 10 finishten nog heel wat triatleten in een toptijd. Met Nicola Christiaens (3MD) op 14, Wouter Simons op 17 en Siebe De Winter (LTTD) op 18 vulden de triatleten ook de vierde groep. Daar achter werd Ruben Geys knap 28ste. Hij zorgde samen met onder andere Simon De Cuyper voor een nieuwe zege voor Sportoase in het bedrijvenklassement. Ook Henri Vandendorpe (WTT), Hadwin De Donder (TDL) en Jens Van Looveren (SPTC) liepen zichzelf nog naar een mooie top 50 plaats. An Ravestijn was de snelste triatlete bij de vrouwen. Zij finishte 11de in 1u02’00 en was daarmee ook de beste in de F50 categorie. Britt Heirman werd 16de in een mooie 1u04’04”.

Arno Meeusen finisht 2 keer

Ook 3athlon.be streed een interne strijd op Antwerps grondgebied. Collega Senne Bes had duidelijk de beste benen en liep vlotjes de top 100 binnen in een scherpe tijd van 57’07”. Een kleine minuut later finishte Arno Meeusen in zijn debuut in 58’04”. Onze Wetterse collega liep nog een tweede rondje onder het motto: eentje is geentje.

Pieter Heemeryck week na Singapore onder het uur

Opvallend was ook de opkomst van onze internationale topper Pieter Heemeryck. Een week na zijn fantastische derde plaats op de T100 in Singapore had Pieter, zoals aangekondigd op zijn eigen Instagram, zin in wat lokale wedstrijden. Wij spraken Pieter bij de start. Hij gaf goed ingepakt in zijn opwarming wel aan dat het toch wat aanpassen was om plots in 10°C te moeten racen. Heemeryck liep na overleg met zijn coach niet voluit. Hij maakte er een Antwerpse sightseeing tour van, al dook hij nog onder het iconische uur. Vorig jaar werd de Domo-atleet trouwens heel knap 8ste.

Uitslag Antwerp 10 Miles 2024

Meer foto’s van Chris Hofkens