Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Franse cross-triatleten vullen podium in Xterra Griekenland, Sebastien Carabin net in top-10
Sebastien Carabin in de Xterra Greece (foto: Sebastien Carabin RR)
Multisports

Franse cross-triatleten vullen podium in Xterra Griekenland, Sebastien Carabin net in top-10

Wie gaat dit seizoen de Franse cross-triatleten kloppen in de Xterra World Tour? In de Xterra Greece, één van de mooiste en populairste Europese cross-triatlons, kleurde het volledige podium blauw met de broers Forissier op 1 en 2 en Arthur Serrieres op 3. Sebastien Carabin kon na alweer een inhaalrace nog net een top-10 plaats uit de brand slepen. Bij de vrouwen was er ook Franse winst voor Solenne Billouin.

In de schitterende streek in en rond Vouliagmeni domineerden de Fransen opnieuw. Felix Forissier zat meteen voorin na de 1.500 meter zwemmen. In de 30 km mountainbiken zag hij broer Arthur terugkomen zodat we in de 10 km lopen een echte broederstrijd kregen. Felix liep een twintigtal seconden sneller dan zijn broer en pakte de overwinning in de Xterra Greece in 2u19’54. Arthur Forissier werd tweede achter zijn broer op 25 seconden. Arthur Serriers werd elf seconden later derde.

De Deen Jens Emil Sloth Nielsen werd vierde, maar achter hem maakte Maxim Chané het Franse feestje compleet. Met Jules Dumas en Theo Dupras op 7 en 8 posteerde Frankrijk maar liefst zes triatleten in de top-8. Sebastien Carabin verloor opnieuw bijna vijf minuten in het zwemmen. In het mountainbiken schoof hij naar goede gewoonte weer mooi op en uiteindelijk liep hij naar de tiende plaats in 2u27’42 op 7’48 van Felix Forissier.

Tim Van Daele werd 23ste, vlak achter de winnares bij de vrouwen. Er stond in Griekenland geen maat op Solenne Billouin. De Francaise won met 2’28 voorsprong op de Tsjechische Aneta Grabmuller. De Italiaanse Sandra Mairhofer werd derde op 4’32.

Bij de age groupers finishte Edwin De Wit als tweede overall, wat hem de overwinning bij de M40 opleverde. Scott-atleet Ced Smets werd 8ste overall en pakte een knappe overwinning bij de M45. Rudi Van Aelst won de M60 categorie.

Uitslag Xterra Greece 2024