Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Professor en triatleet Jeroen Scheerder verpulvert uurrecord bij Masters 50 in Zolder
Jeroen Scheerder zet een nieuwe Belgisch uurrecord neer op de Velodroom van Heusden-Zolder (foto: IB RR)
Multisports

Professor en triatleet Jeroen Scheerder verpulvert uurrecord bij Masters 50 in Zolder

KUL-professor en Atriac-triatleet Jeroen Scheerder heeft zaterdag het Belgisch uurrecord bij de Masters M50 scherper gesteld. Hij verpulverde het oude record van Alex Van Breedam die in 2019 op een uur 40,7 km haalde. Jeroen klokte zaterdag in de Velodroom van Heusden-Zolder af op een fenomenale 47,11 kilometer. Daarmee haalde hij maar liefst 8.600 euro op voor het goede doel voor Respira, dat onderzoek doet naar de luchtkwaliteit en ademhalingsproblemen in Kenia.

Jeroen Scheerder werd uitgedaagd door zijn zonen om in het jaar dat hij 50 wordt een speciale uitdaging aan te gaan. Als fervent triatleet en tijdrijder, waarbij hij onder andere al een aantal keer de monstertijdrit van Almere van 138 km deed, nam Jeroen de uitdaging graag aan. Hij bereidde zich bijna een half jaar lang voor op de recordpoging, inclusief een aantal sessies op de Velodroom om te wennen aan het fietsen op de piste. Dat ging hem zaterdag goed af. Jeroen haalde een mooi tempo en na een uur rondjes draaien, tikte hij af op een fantastische 47,11 km. Om een idee te geven, Eddy Merckx haalde bij zijn werelduurrecord in Mexico in 1972 een afstand van 49,43 km, al was dat uiteraard niet op een moderne tijdritfiets.

Met het nieuwe uurrecord zamelde Jeroen Scheerder maar liefst 8.600 euro in voor Respira, een project waarmee in de Keniaanse stad Nakuru onderzoek wordt gedaan naar de luchtkwaliteit en ademnhalingsproblemen. Dat bedrag kan nog hoger oplopen, want je kan nog altijd doneren op de website van Air4Action.