Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Antonio Hernaert en opnieuw Lisa Isebaert winnen duatlon Tielt
Raf D'Hoore en Antonio Hernaert op kop in de duatlon van Tielt (foto: 3athlon.be/Arno Meeusen)
Duathlon

Antonio Hernaert en opnieuw Lisa Isebaert winnen duatlon Tielt

Een week na de start van het nieuwe seizoen van de Lotto Duatlon Series, was het afgelopen zondag al weer tijd voor de tweede manche. Naast de triatlon, die al enkele jaren een vaste waarde in het eerste deel van het seizoen is, besloten ze in Tielt hun aanbod uit te breiden met een duatlonwedstrijd. De absolute Belgische top stond aan de start in de tweede manche van de Grand Prix in Châtellerault, maar dat betekende niet dat het minder spannend zou worden. Een beslissend fietsonderdeel bij de mannen en een mooie solo bij de dames gaven de wedstrijd glans. Hoofdrolspelers in deze strijd, Antonio Hernaert en Lisa Isebaert, mochten als eerste op de erelijst van de Inofec Duatlon Tielt.

Lange solo van Lisa Isebaert

Bij de voorjaarsklassiekers in het wielrennen zijn lange solo’s al lang geen verrassing meer. Ook in het duatlon wordt dit nu gedaan. Lisa Isebaert twijfelde niet en ging op het elan van haar overwinning vorige week in Tongerlo meteen stevig tekeer in het eerste lopen. Ze sprokkelde in de eerste loopproef van 2,7 km een voorsprong van een kleine halve minuut op eerste achtervolgster Anke Govaerts bij elkaar. Saïda Hollevoet volgde nog een veertigtal seconden verder in het gezelschap van Kiara De Backer en Romy Flion.

Zoals gewoonlijk fietste Isebaert ijzersterk. De duatlete van het KDM Cycling Pack vergrootte haar voorsprong tot twee minuten. Niets hield haar nog van een tweede winst op rij in de Lotto Duatlon Series dit jaar. Ze staat nu stevig aan de leiding in het klassement. Benieuwd of ze dit kunstje woensdag in Kruisem, derde manche van dit regelmatigheidscriterium, nog eens over kan doen.

Achter Isebaert kregen we wel een spannende strijd. Kiara De Backer had haar twee kompanen achtergelaten en was alleen in de achtervolging gegaan op Anke Govaerts. In de tweede van vier fietsrondes had ze haar achterstand weggewerkt. Ze ging op en over Govaerts. Het gat tussen de twee bedroeg anderhalve minuut bij het verlaten van de tweede wisselzone. Anke Govaerts zag in de tweede ronde Kiara De Backer als een rode lap voor een stier. Met de snelste looptijd kon ze in de laatste ronde De Backer terug bijbenen en liet ze haar ook meteen achter in het Patersbos in Tielt. Anke Govaerts deed zo een goede zaak in het klassement. Na de derde plaats in Tongerlo, deed ze in Tielt een plaatsje beter. Kiara De Backer mocht na een spannende strijd mee het podium op.

Duel tussen Hernaert en D’Hoore

Bij de heren werd het vooraan spannender. Een grote groep kwam de eerste wisselzone binnen. Alle favorieten waren daarin vertegenwoordigd. Jonas Vandeputte leidde de troepen voor Raf D’Hoore, Antonio Hernaert, Timo Pillen, Lennert Vandendriessche en Grim Doclo. Reden genoeg om op het technische fietsparcours de kaarten op tafel te gooien. Zo geschiedde.

Antonio Hernaert en Raf D’Hoore schudden meteen aan de boom. De twee sloegen meteen een gaatje op de rest. Grim Doclo had een mindere wissel en miste zo de boot. In de achtervolging werd naar elkaar gekeken en zo kon Yannis Devoldere terug keren. Hij sprong meteen met Grim Doclo op de waterscooter. Met z’n tweeën zetten ze de achtervolging in. De rest wist dan al dat het enkel nog voor de ereplaatsen was.

De twee sterke duo’s werkten goed samen. Hernaert en D’Hoore mochten uiteindelijk een minuut vroeger dan de rest de loopschoenen aantrekken. Geroutineerde triatleet Antonio Hernaert deed dit een pak efficiënter en sloeg meteen een gat van 10 seconden op D’Hoore. Dit breidde enkel maar uit. Zo kon Antonio Hernaert na zijn ongelukkige vierde plaats van vorige week, nu wel op het hoogste schavotje van het podium.

Voor de tweede plaats leek het de eerste ronde nog knap spannend te worden. Yannis Devoldere ging als een speer tekeer en kon een beetje van de achterstand knabbelen. Hij moest de snelle start nadien bekopen. De tweede plaats van Raf D’Hoore werd nooit echt bedreigd. De 19-jarige Devoldere mocht uiteindelijk wel mee het podium op. Grim Doclo viel na een mooie strijd op de fiets net naast het podium en moest genoegen nemen met de vierde plaats. Voor de vijfde plaats werd er nog gespurt. Jonas Vandeputte haalde het net voor Sam Verstraete en Timo Pillen. Woensdag is het al weer tijd voor de derde manche van de Lotto Duatlon Series. Daar zullen heel wat mooie namen aan de start staan.

Uitslag duatlon Tielt 2024