Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Joris Aerden start 2024 seizoen met age group zege, brandwonden én ticket voor WK 70.3 Ironman Taupo
Joris Aerden wint zijn age group in de 70.3 Ironman Cap Cana (foto: Ironman)
Nieuws

Joris Aerden start 2024 seizoen met age group zege, brandwonden én ticket voor WK 70.3 Ironman Taupo

Trident-triatleet Joris Aerden is sterk van start gegaan in het triatlonseizoen 2024 met een knappe derde plaats in de age group only 70.3 Ironman van Cap Cana, op de Dominicaanse Republiek. Met die derde plaats pakte de Hasseltse triatleet de overwinning in zijn M35 age group. De tandheelkundige hield er tweedegraads brandwonden aan over, maar gelukkig ook een ticket voor het wereldkampioenschap 70.3 Ironman in Taupo.

“Derde fietstijd neergezet”

“Ik heb mijn seizoen op gang getrapt op de ironman 70.3 in Cap Cana en dat ging meteen best goed met een derde plaats algemeen en een eerste in mijn age group,” vertelt Joris ons. Joris staat wel als 4de in de officiële uitslag, maar de tweede was een Ironman pro-triatleet die niet in aanmerking komt voor een age group only race. En dus werd Joris derde in 4u25’16 op 13’51 van winnaar Javier Figueroa uit Costa Rica. “In het zwemmen ging alles heel degelijk. Ik kwam als 14de overall uit het water,” gaat Joris verder. “Ik ben dan op de fiets meteen vol doorgegaan en met een derde fietstijd ben ik goed naar voor gereden en kon zo meteen ook een gat naar de achtervolgers slaan. Na het keerpunt was er wel veel tegenwind waardoor iedereen wel wat gas moest terugnemen.”

“Tweedegraads brandwonden in mijn nek”

De omstandigheden waren niet mals op het Caraïbische eiland. “In het lopen werd het een strijd tegen de hitte. Echt snelle looptijden zaten er niet meer in. Het was eerder zaak van niet volledig stil te vallen. Aan de finish werd ik als 3de binnengehaald met de woorden ‘From Belgium? He isn’ t used to these weather conditions!’ Zo kon ik ’s avonds met tweedegraads brandwonden in mijn nek en een lach op mijn gezicht mijn slotje voor taupo gaan claimen”, aldus Joris Aerden, die allicht nog even zal mogen nagenieten van zijn door de zon zwaar verbrande nek.