Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten Van Riel debuteert in T100 in San Francisco, winnaar Singapore moet wachten op wild card
Marten Van Riel prijkt op de affiche van de T100 San Francisco (foto: T100)
Nieuws

Marten Van Riel debuteert in T100 in San Francisco, winnaar Singapore moet wachten op wild card

De PTO heeft de eerste 16 namen bekendgemaakt die op 8 juni mogen deelnemen aan de T100 San Francisco, de derde manche van de T100 Triathlon World Tour en daarbij zitten twee Belgische triatleten. Pieter Heemeryck, die pas nog derde werd in de T100 Singapore, is opnieuw van de partij. Hij krijgt het gezelschap van Marten Van Riel, die zijn debuut maakt in de T100. De olympiër doet eerst dit weekend nog de WTCS triatlon van Yokohama maar doet in de legendarische Escape From Alcatraz zijn eerste T100 race. Opvallend: Youri Keulen, de winnaar van de T100 Singapore, heeft nog steeds geen vast contract voor de T100 en moet alsnog wachten op een wild card.

Van Riel en Heemeryck tegen Long, Ditlev en co

Terwijl hijzelf onderweg is naar Yokohama waar dit weekend eindelijk de eerste WTCS-triatlon van het nieuwe seizoen plaatsvindt, werd Marten Van Riel dinsdag aangekondigd als deelnemer van de beruchte Escape From Alcatraz triatlon, die dit jaar als de T100 San Francisco deel uitmaakt van de nieuwe T100 Triathlon World Tour, het officiële WK over de lange afstand van de PTO en World Triathlon. Normaal is de Escape From Alcatraz een kwarttriatlon, nu moeten de pro-triatleten de typische PTO-afstand van 100 km afleggen, met 2.000 meter zwemmen, 80 km fietsen en 18 km lopen.

Gomez vs Brownlee

Pieter Heemeryck en Marten Van Riel krijgen flinke tegenstand in San Francisco met op kop man in vorm Sam Long, die afgelopen weekend nog de 70.3 Ironman St-George won. Ook Magnus Ditlev is opnieuw van de partij. En het lijkt er dan toch op dat we eindelijk het langverwachte duel tussen Alistair Brownlee en Javier Gomez krijgen. Youri Keulen, de winnaar van de T100 Singapore, is er nog niet bij. Hij kreeg een wild card voor Miami en Singapore, deed het uitstekend in die triatlons én voert de T100 WK-ranking aan. Maar hij moet opnieuw op een wild card rekenen. Vermoedelijk krijgt hij die wild card wel, maar de 4 resterende triatleten worden pas aan het einde van de week bekendgemaakt.

Anne Haug en Laura Philipp tegen Gentle en Knibb

Bij de vrouwen krijgen we voor het eerst bijna alle toppers samen aan de start in San Francisco, uitgezonderd Lucy Charles, maar mét Anne Haug en Laura Philipp, al zijn Ashleigh Gentle en Taylor Knibb de absolute topfavorietes. En we kijken ook uit naar Daniela Ryf, Kat Matthews en Paula Findlay, die haar goeie vorm demonstreerde met een knappe overwinning in St-George afgelopen weekend.

Startlijst mannen

 1. Sam Long (USA)
 2. Magnus Ditlev (DEN)
 3. Pieter Heemeryck (BEL)
 4. Jason West (USA)
 5. Mathis Margirier (FRA)
 6. Rudy von Berg (USA)
 7. David McNamee (GBR)
 8. Frederic Funk (GER)
 9. Bradley Weiss (RSA)
 10. Aaron Royle (AUS)
 11. Clement Mignon (FRA)
 12. Rico Bogen (GER)
 13. Alistair Brownlee (GBR)
 14. Ben Kanute (USA)
 15. Marten Van Riel (BEL)
 16. Javier Gomez (ESP)

Startlijst vrouwen

 1. Ashleigh Gentle (AUS)
 2. Taylor Knibb (USA)
 3. Anny Haug (GER)
 4. Daniela Ryf (SUI)
 5. Laura Philipp (GER)
 6. Paula Findlay (CAN)
 7. Emma Pallant-Browne (GBR)
 8. Kat Matthews (GBR)
 9. India Lee (GBR)
 10. Chelsea Sodaro (USA)
 11. Imogen Simmonds (SUI)
 12. Lucy Byram (GBR)
 13. Amelia Watkinson (NZL)
 14. Marjolaine Pierre (FRA)
 15. Skye Moench (USA)
 16. Tamara Jewett (CAN)