Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alex Yee wint eerste duel met Hayden Wilde, Noah Servais in top-10 op Franse GP triatlon
Alex Yee op het podium in Frejus tussen Hayden Wilde en Tim Hellwig (foto: FFTRI)
Nieuws

Alex Yee wint eerste duel met Hayden Wilde, Noah Servais in top-10 op Franse GP triatlon

De Britse triatleet Alex Yee heeft dit weekend in het Franse Frejus de eerste triatlon van het Franse Grand Prix circuit gewonnen na een spannend duel met Hayden Wilde, ongetwijfeld ook zijn grootste olympische concurrent in Parijs. Wilde reed echter lek aan het einde van het fietsen en verloor daardoor een twintigtal seconden in de wissel. Uiteindelijk bedroeg het verschil met Yee slechts 14 seconden dus dat belooft voor Parijs deze zomer. Noah Servais deed het ook uitstekend, hij pakte een knappe top-10 plaats.

Alex Yee en Hayden Wilde zijn dé grote favorieten voor een gouden medaille op de Olympische Spelen in Parijs maar door het last minute wegvallen van de WTCS Abu Dhabi was het in Frejus pas de eerste keer dit jaar dat de Brit en de Kiwi de degens kruisten. De GP triatlons zijn dit seizoen omgedoopt tot de Lindahls Pro + Triathlon Series en trekken alweer een sterk deelnemersveld aan. Yee en Wilde zaten allebei in de ruime kopgroep, met onder andere ook onze landgenoot Noah Servais.

Wilde rijdt lek

In de slotfase van het fietsen had Hayden Wilde pech. Hij reed lek en liep met de fiets aan de hand naar de wissel. Hij verloor een twintigtal seconden op de kopgroep maar kwam nog sterk terug in de 5 km lopen. Alleen Alex Yee bleef uit de greep van de Kiwi. De Brit won de sprinttriatlon in 50’14 voor Hayden Wilde die op 14 seconden strandde. Tien seconden later pakte Tim Hellwig de derde plaats. In Frejus was de Duitser ploegmaat van Wilde bij het winnende team van Lievin, in Parijs wordt ook hij een stevige concurrent voor het goud. Noah Servais liep naar een knappe tiende plaats op 55 seconden van Yee.

Britse triatlete wint bij de vrouwen

Bij de vrouwen zorgde de Franse belofte Candice Denizot bijna voor een stunt maar in een spannende spurt moest ze de duimen leggen tegen de Britse Jessica Fullagar. De Hongaarse Zsanett Bragmayer werd derde op 4 seconden. Hanne De Vet maakte nog eens de switch naar de korte afstand en werd 23ste. Katrien Maes werd 52ste.

Uitslag GP triatlon Noyon 2024