Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Aalsterse leerlingen doen triatlon in Dender en testen kwaliteit zwemwater
De zwemstart van de klastriatlon in de Dender in Aalst (foto: screenshot 3athlon.be)
Nieuws

Aalsterse leerlingen doen triatlon in Dender en testen kwaliteit zwemwater

De tweedejaars leerlingen van het Sint-Jozef college in Aalst hebben deze week hun eigen klastriatlon gehouden, mét zwemmen in de Dender. De leerlingen van leraar Stijn De Smedt, papa van triatleet en trainer Brecht De Smedt, combineerden ineens sport met wetenschap. Want naast het zwemmen in de Dender kregen ze ook de kans om metingen te doen naar de kwaliteit van het zwemwater en om de testen in het labo te volgen. Met een tweede meettest werd het water als zeer goed bestempeld en iedereen deed het uitstekend in het zwemonderdeel, zoals je hieronder kan zijn in de reportage van TV Oost.

Bekijk het originele bericht op de website van TV Oost.