Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
70.3 Ironman St-George winnaar Sam Long deelt indrukwekkende cijfers fietsonderdeel
De indrukwekkende cijfers van Sam Long in de 70.3 Ironman St-George (foto: Sam Long RR)
Nieuws

70.3 Ironman St-George winnaar Sam Long deelt indrukwekkende cijfers fietsonderdeel

De Amerikaanse triatleet Sam Long won afgelopen weekend zijn tweede 70.3 Ironman van het seizoen in St-George, na alweer een imposant nummer op de fiets. Long is voorlopig dé triatleet van het voorjaar met naast zijn twee zeges ook nog drie keer een tweede plaats in de T100 Singapore, de 70.3 Ironman Oceanside en de T100 Miami. Woensdag deelde hij op Instagram de cijfers van zijn fietsproef op het toch wel lastige parcours in St-George en die cijfers zijn op zijn minst indrukwekkend te noemen. “Nadat ik zo sterk finishte in de race, vroeg ik me af wat het gegeven had als ik nog harder had gegaan in Snow Canyon”, vraagt Sam Long zich af.

“Plan was 390 tot 410 watt te trappen op de klim”

“Ik was van plan om 390 tot 410 watt te trappen op de klim van Snow Canyon,” vertelt Sam Long. “Het eerste uur was echter zo sterk dat ik begon te denken dat het niet vol te houden was. Ik nam gas terug voor Snow Canyon en tijdens de klim. Nu ik de race zo sterk heb gefinisht, vraag ik me af wat er zou zijn gebeurd als ik dat had volgehouden?” Het is weer typisch van Sam Long om er nog een schepje bovenop te doen, want hij was al duidelijk supersterk.

Dat blijkt ook uit de cijfers die hij deelde. Hij dook in de 90 km fietsen op het lastige parcours van St-George nipt onder de 2 uur, wat een gemiddelde betekende van 45 km/uur! Zijn gemiddelde vermogen was 347, zijn genormaliseerde vermogen bedroeg liefst 367. En op 2 uur verbruikte hij alweer 320 gram koolhydraten, goed voor 160 gram per uur!

Dankzij zijn overwinning in St-George is Sam Long nu ook de nieuwe leider in de PTO World Ranking.