Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sven Vandenbroucke wint triatlonklassieker in Izegem na spannende strijd, Jonie Vanhoutte klasse te sterk
Sven Vandenbroucke wint de TVH triatlon van Izegem (foto: Stijn Vandecapelle)
Nieuws

Sven Vandenbroucke wint triatlonklassieker in Izegem na spannende strijd, Jonie Vanhoutte klasse te sterk

In Izegem, de vroegere thuiswedstrijd van zijn veel te vroeg overleden beste maatje Kasper Lagae, kan Sven Vandenbroucke altijd net iets meer en dat ietsje meer had hij donderdag op Hemelvaart nodig om in een langgerekte spurt een ontketende Niels Vanhove achter zich te laten. De Lommelse triatleet werd vorige zaterdag nog derde op het BK aquabike in Viersel en pakte in Izegem opnieuw uit met een straffe fietsproef in de TVH kwarttriatlon. Maar ook in het lopen bleef hij aanklampen en dus kregen we een spannende finale. Bij de vrouwen was het tot en met het fietsen spannend, maar in het lopen bleek 3MD Veldeman-WCUP triatlete Jonie Vanhoutte een klasse te sterk.

Langgerekte spurt tussen Vandenbroucke en Vanhove

Sabbe, winnaar Vandenbroucke en Vanhove op het podium in Izegem (foto: 3athlon.be)
Sabbe, winnaar Vandenbroucke en Vanhove op het podium in Izegem (foto: 3athlon.be)

De jonge KTT-triatleet Brecht Roelants kwam als eerste uit het water na de 1.000 meter zwemmen, maar in het fietsen ging Sven Vandenbroucke al snel naar de kop van de wedstrijd, met Jasper Sabbe en Niels Vanhove in de achtervolging. De Belgische kampioen aquabike van vorig jaar vond in de tweede ronde aansluiting bij Vandenbroucke. Sabbe volgde op iets meer dan een minuut.

Sven Vandenbroucke leek met een snellere wissel meteen het verschil te maken, maar Niels Vanhove, die 56’41 fietste over de 40 km, liep het gaatje van 12 seconden dicht en ging zelfs een tijdje aan kop lopen. In de slotronde nam Sven Vandenbroucke de leiding weer over, maar het werd een langgerekte spurt naar de finish. Vandenbroucke mocht de Phil nog eens eren met een knappe maar nipte zege in 1u48’59. Niels Vanhove werd heel knap tweede op 11 seconden. Jasper Sabbe vervolledigde het podium op 2’09 voor Hannes Cool die vierde en eerste ITC-Izegem triatleet werd. Gerry Druyts werd na een sterke wedstrijd vijfde.

Jonie Vanhoutte klasse te sterk in het lopen

Jonie Vanhoutte tussen Linde Herreman en Sonja Skevin op het podium in Izegem (foto: 3athlon.be)
Jonie Vanhoutte tussen Linde Herreman en Sonja Skevin op het podium in Izegem (foto: 3athlon.be)

Bij de vrouwen gingen LTTD-ploeggenotes Linde Herreman en de Kroatische Sonja Skevin samen aan de leiding in het zwemmen, maar Jonie Vanhoutte dichtte al vrij snel het gat en had Skevin na 1 ronde fietsen al te pakken. De Kroatische pikte haar wagonnetje aan bij Jonie en met zijn twee trokken ze naar T2. In de 10 km lopen was Jonie Vanhoutte een klasse sterker. Ze pakte een verdiende overwinning in Izegem in 2u01’02 met 3’46 voorsprong op Skevin. Linde Herreman pakte de derde plaats in 2u10’32 voor Johanna Vercammen en Femke Reynaert.

Stijn Vervoort wint aquabike

In de aquabike ging Matthias Spruyt, vorige zaterdag nog 4de op het BK aquabike, lang aan de leiding, maar in de slotkilometers werd hij nog geklopt door zijn sterke ploegmaat Stijn Vervoort. Matteo De Ridder pakte de derde plaats. Shelsea Weyn was de snelste in de aquabike bij de vrouwen voor Lisa Weyts en Daphne De Grave.

De jonge 3MD Veldeman WCUP-triatleet Mathis Meert pakte een indrukwekkende overwinning in de Just for Fun triatlon voor Storm Minne en Sam Decroix. Michele Verbeke was de snelste bij de vrouwen voor Fran Vandeputte en Jotte Verhelst.

Uitslag TVH kwarttriatlon Izegem 2024