Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Acht van de negen Belgische juniores plaatsen zich voor finales Europe Triathlon Cup in Caorle
Cis Huyghe wint de halve finale van de Europe Triathlon Junior Cup in Caorle (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Acht van de negen Belgische juniores plaatsen zich voor finales Europe Triathlon Cup in Caorle

De Belgische junioren hebben vrijdag een nagenoeg perfect rapport voorgelegd in de halve finales van de Europe Triathlon Junior Cup in het Italiaanse Caorle, want maar liefst 8 van de 9 Belgische juniores plaatsten zich voor de finales van de Europabeker triatlon zaterdag. Cis Huyghe won zelfs de eerste halve finale met voorsprong op de concurrentie. Ook de andere Belgen deden het uitstekend in Caorle. Alleen Abel Magnette finishte niet in de top-7, voor hem zit het avontuur er op. De vijf andere jongens en de drie meisjes plaatsten zich wel voor de finales van zaterdag.

Cis Huyghe gaf meteen een stevig visitekaartje af met een overtuigende overwinning in de eerste van vier halve finales. Hij won al rustig uitlopend met 7 seconden voorsprong op de Zwitser Antoine L’hote. In de tweede halve finale werd Jasper Devos knap derde. Raphael Michaux finishte in de derde halve finale als laatste van een kopgroepje van 7 triatleten en was daarmee ook zeker van de finale. In de laatste halve finale werd het een langgerekte spurt met 9 atleten. Hugo Philippe werd vijfde en Jens Smolders nog net zevende, zodat zij ook op zaterdag in de finale mogen racen.

Bij de meisjes juniores waren de Belgische triatletes netjes verdeeld over de drie halve finales. Ze finishten alle drie in de top-7. Lotte Minnebo kwam als vierde over de streep in de eerste halve finale, Mit Wittemans liep ook al als vierde van een kopgroepje van 7 over de finish en Eline Debecker werd eveneens vierde in de derde halve finale.

Uitslagen halve finales Caorle Europe Triathlon Junior Cup 2024