Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische junioren presteren sterk in finale Europe Triathlon Junior Cup, Wittemans 5de en Smolders 6de in Caorle
Jens Smolders finisht 6de in de Europe Triathlon Junior Cup in Caorle (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Belgische junioren presteren sterk in finale Europe Triathlon Junior Cup, Wittemans 5de en Smolders 6de in Caorle

De Belgische junioren hebben mooie prestaties laten zien in de finale van de Europe Triathlon Junior Cup in het Italiaanse Caorle, met Mit Wittemans (5de) en Jens Smolders (6de) op kop. Bij de meisjes was Frankrijk een klasse te sterk met Les Bleus die het volledige podium bezetten, Mit Wittemans werd knap vijfde. Bij de mannen was er Italiaanse winst in een langgerekte spurt in de laatste rechte lijn met acht triatleten, waaronder Jens Smolders en Raphael Michaux, die 6de en 7de werden.

Wittemans in de top-5

Bij de meisjes junioren maakte Frankrijk de favorietenrol waar. In een finale zonder de nochtans gekwalificeerde Eline Debecker deden Mit Wittemans en Lotte Minnebo het uitstekend. De twee Belgische meisjes zwommen een sterke 300 meter en nestelden zich in de 9,5 km fietsen in de kopgroep. In de supersprint-triatlon kwam het aan op een snelle 1,9 km lopen. De Francaise Manon Laporte haalde het voor haar landgenotes Lea Houart en Lisa Lecompte. De Estse favoriete Liis Kapten werd vierde en in haar spoor volgde een sterke Mit Wittemans die vijfde werd op 38 seconden van Laporte. Lotte Minnebo pakte een mooie 7de plaats op 1’50 van de Francaise.

Uitslag Europe Triathlon Junior Cup Caorle Meisjes 2024

Langgerekte spurt met Smolders en Michaux

Pech voor Cis Huyghe bij de jongens junioren. Hij won vrijdag nog zijn halve finale en had een goed zwemnummer, maar miste na de wissel de aansluiting met een ruime kopgroep van 20 triatleten toen hij opgehouden werd door de valpartij van Lariviere. Jens Smolders, Raphael Michaux en Jasper Devos zaten wel voorin maar zij konden niet verhinderen dat de Zwitser Antoine L’hote en de Noor Eirik Berling Grande met zijn twee konden ontsnappen. De twee leiders begonnen met 15 seconden voorsprong aan de 1,9 km lopen maar werden al snel ingelopen door een kopgroep met daarbij Jens Smolders en Raphael Michaux.

De Italiaan Lorenzo Pelliciardi maakte er voor eigen volk een langgerekte spurt van en pakte de winst in 24’52 vlak voor de Franse triatleet Tristan Douche en de Roemeense favoriet Carol Popa. Jens Smolders liep naar een knappe zesde plaats op 11 seconden met vlak achter hem Raphael Michaux als zevende. Jasper Devos kwam als 12de over de streep. Hugo Philippe werd 25ste en Cis Huyghe finishte als 28ste.

Uitslag Europe Triathlon Junior Cup Caorle Jongens 2024