Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck wint City Triatlon Leuven voor eigen volk, Sara Van De Vel wint na 4 jaar weer triatlon
Pieter Heemeryck wint de City Triatlon van Leuven (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Pieter Heemeryck wint City Triatlon Leuven voor eigen volk, Sara Van De Vel wint na 4 jaar weer triatlon

Wereldtopper Pieter Heemeryck heeft zijn favorietenrol meer dan waar gemaakt in de uitverkochte City Triatlon van Leuven, waar 600 individuele triatleten en 60 duo’s meededen voor 750 meter zwemmen, 38 km fietsen en 10,5 km lopen. De nummer 4 van de PTO World Ranking kreeg de zege niet cadeau, want Dries Matthys maakte er een mooi duel van. Bij de vrouwen keerde ex-Belgisch kampioene Sara Van De Vel na 4 jaar nog eens terug naar de triatlonsport. Ze werd in de slotronde nog gepasseerd door thuisfavoriete Friedel Cuypers, maar Sara was twee minuten later in de rolling start gestart en pakte alsnog de overwinning.

Sara Van De Vel sneller dan Friedel Cuypers

Sara Van De Vel tussen Friedel Cuypers en Lore Vanclooster op het podium van de City Triatlon van Leuven (foto: 3athlon.be)
Sara Van De Vel tussen Friedel Cuypers en Lore Vanclooster op het podium van de City Triatlon van Leuven (foto: 3athlon.be)

Zelf wil ze het absoluut geen comeback noemen, ze wou zich vooral amuseren, maar het talent is nog altijd ruimschoots aanwezig bij Sara Van De Vel. De ex-Belgische kampioene halve triatlon, een titel die ze pakte in de Challenge van Geraardsbergen in 2019, stopte eind 2020 met triatlon en gooide zich volledig op wielrennen. In Leuven keerde ze voor het eerst terug in een triatlon en dat ging haar goed af. Ze ging in de 38 km aan de leiding, kreeg het moeilijk in de slotfase van het lopen en bereikte helemaal kapot de finish, maar ze pakte wel de overwinning in Leuven in 1u56’50. Friedel Cuypers deed er 1’52 langer over en werd tweede voor Lore Vanclooster, die genoot van haar podiumplaats in haar afscheidsjaar. Heleen Vermeulen werd 4de voor Amber Lacompte.

Dries Matthys legt Pieter Heemeryck vuur aan de schenen

Bij de mannen kregen we een kopgroep van 8 triatleten, met Dries Matthys, Pieter Heemeryck en Joran Driesen op kop. In de 38 km fietsen gingen Pieter Heemeryck en Dries Matthys samen op avontuur, weliswaar op regelmatige afstand van elkaar want het was een non-drafting triatlon in de studentenstad. De twee koplopers wisselden samen en met een snelle wissel ging Dries Matthys aan de leiding in de eerste van vier loopronden. Hij gaf even alles in het lopen, maar net voor halfweg liep Heemeryck naar de koppositie om die niet meer af te staan.

Pieter Heemeryck tussen Dries Matthys en broer Sander Heemeryck op het podium van de City Triatlon van Leuven (foto: 3athlon.be)
Pieter Heemeryck tussen Dries Matthys en broer Sander Heemeryck op het podium van de City Triatlon van Leuven (foto: 3athlon.be)

In de achtervolging werd het nog spannend met Sander Heemeryck die zich op de derde plaats had genesteld, maar een sterk lopende Dennis Laerte en Lukas Bosmans achter zich aan kreeg. Pieter Heemeryck won de City Triatlon van Leuven op een kolkend Ladeuzeplein in 1u35’52. Dries Matthys werd knap tweede op 53 seconden. Sander Heemeryck mocht mee met zijn broer op het podium. Hij werd derde voor Scott-atleet Dennis Laerte en Lukas Bosmans. Tom Mets werd zesde, ook hij is net zoals Lore aan zijn afscheidsjaar bezig. Emilio Hernaert pakte de zevende plaats in een emotionele finish die hij opdroeg aan zijn deze week overleden oma. Pep Delvaux werd achtste na een goeie race, voor Gerry Druyts, donderdag ook al 5de in Izegem, en de verrassende Ruben Celen die de top-10 vervolledigde.

Drie broers en 1 zus Heemeryck halen finish

Van de 532 gefinishte triatleten in Leuven had drie vierde geen licentie. Er waren enorm veel debutanten bij, onder andere ook Arne Heemeryck en Lotte Heemeryck, broer en zus van Pieter en Sander, die voor een historisch moment zorgden door met drie broers en één zus in dezelfde triatlon te finishen!

Uitslag City Triatlon Leuven 2024