Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten Van Riel dichtbij kwalificatie voor Parijs, Morgan Pearson wint WTCS triatlon Yokohama
Marten Van Riel finisht als 6de in Yokohama (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Marten Van Riel dichtbij kwalificatie voor Parijs, Morgan Pearson wint WTCS triatlon Yokohama

Marten Van Riel is zaterdagochtend knap zesde geworden in de World Championship Series triatlon van Yokohama. Waar we eerst schreven dat hij zich daarmee rechtstreeks plaatste voor de Olympische Spelen in Parijs, blijkt nu dat hij nog een top-8 plaats moet halen om te voldoen aan de Belgische criteria. Maar Marten verzekert zich wel van een stevige olympische ranking en is zo goed als zeker voor de olympische triatlon in Parijs. De winst in Yokohama ging naar de Amerikaanse triatleet Morgan Pearson die in het lopen het verschil maakte. De heroptredende Kristian Blummenfelt heeft nog werk aan de winkel richting Parijs.

De WTCS triatlon van Yokohama werd een spannende wedstrijd want de verschillen na 1.500 meter zwemmen zonder wetsuit waren klein. Marten Van Riel kwam als 17de uit het water op 15 seconden van de Hongaar Mark Devay. Jelle Geens had een goed zwemnummer en volgde als 34ste op 36 seconden. In de 40 km fietsen was Marten mee met een kopgroep van 29 triatleten. De achtervolgende groep van Jelle Geens sloot halfweg aan en zo stormden we met een peloton van 44 atleten naar de laatste wissel.

In de 10 km lopen ging Jelle Geens vanaf T2 meteen in de aanval samen met de Duitser Jonas Schomburg en de Australiër Luke Willian. Helaas moest Snelle Jelle al na de eerste ronde het tempo laten zakken. Hij liep uiteindelijk naar een 15de plaats op 1’15 van winnaar Morgen Pearson. De Amerikaan zette een sterke loopproef neer en liep 29’11 op de 10 km aan een gemiddelde van 2’58 per km naar zijn eerste WTCS-overwinning uit zijn carriere. We mogen de Amerikaanse kampioen stilaan toevoegen aan het lijstje medaillekandidaten voor Parijs.

Morgan Pearson won in 1u42’05 voor een ontketende Matt Hauser. De Australiër ging op en over zijn landgenoot Willian en werd tweede op 7 seconden. Ook Hauser liep aan een gemiddelde van 2’58 per kilometer. Willian werd derde voor de Franse atleet Leo Bergere en de verrassende Canadees Charles Paquet. Marten Van Riel finishte heel mooi als zesde op 29 seconden en komt zo een flinke stap dichterbij een ticket voor de Olympische Spelen. Dat is vooral een geruststelling in het teken van zijn eerste T100 triatlon in San Francisco, de derde manche van het nieuwe WK op de lange afstand van PTO en World Triathlon, waar hij op 8 juni aan de start komt.

In Yokohama maakte olympisch kampioen Kristian Blummenfelt zijn wederoptreden op de korte afstand nadat hij de vorige seizoenen volledig op de lange afstand focuste. Er is nog veel werk aan de winkel voor de Noor. Hij werd pas tiende op 41 seconden van Pearson.

Uitslag WTCS triatlon Yokohama mannen 2024