Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Dieter Comhair net naast podium in halve triatlon, Fabian en Boulanger winnen Challenge Cesenatico
Aurelia Boulanger tussen Charlotte Faivre en Gabrielle Obmn in de Challenge Cesenatico (foto: Challenge Family)
Nieuws

Dieter Comhair net naast podium in halve triatlon, Fabian en Boulanger winnen Challenge Cesenatico

De Belgische triatleet Dieter Comhair is knap vierde geworden in de Challenge Cesenatico, de internationale halve triatlon in Italië. Het was thuisatleet Allesandro Fabian die revanche nam voor zijn mechanische pech en DNF in Challenge Gran Canaria. De vroegere Europese kampioen op de olympische afstand pakte voor eigen volk uit met een sterk loopnummer. Bij de vrouwen pakte de Francaise Aurelia Boulanger een verrassende overwinning in een veld zonder absolute topnamen.

Dieter Comhair is in goeie doen dit voorjaar. Hij werd recent nog negende in de Challenge Gran Canaria en pakte nu een knappe vierde plaats. In het zwemmen lag hij twee minuten achter de Zwitser Sven Thalmann, die samen met Alessandro Fabian als eerste uit het water kwam. In de 90 km fietsen kreeg Comhair het gezelschap van landgenoot Victor Alexandre. De twee Belgen rukten op van de 9de plaats naar plaats 4 en 6 in de wissel, op 3’30 van de Duitse leider Arne Leiss die voor Fabian aan het lopen begon.

In de halve marathon stond er geen maat op Alessandro Fabian. De Italiaan stormde naar de overwinning in 4u00’39. De Serviër Ognjen Stojanovic werd tweede op 1’04 en Arne Leiss werd derde op 2’22. Dieter Comhair pakte de vierde plaats in 4u06’21 op 5’42 van Fabian. Victor Alexandre viel uit en zo werd Joachim Libois tweede Belg op de 13de plaats. Bij de vrouwen stonden er niet echt grote favorietes aan de start en dus was het de verrassende Aurelia Boulanger die de winst pakte. De Francaise won in 4u35’12 met maar liefst 8’16 voorsprong op haar landgenote Charlotte Faivre en 10’02 op de Oostenrijkse Gabrielle Obmn

Uitslag Challenge Cesenatico 2024