Young Belgian Hammers pakken eerste podium ooit in Mixed Team Relay in Caorle
De Young Belgian Hammers met brons op het podium in de Mixed Team Relay in Caorle (foto: Europe Triathlon)
Nieuws

Na al een paar sterke prestaties van onze juniores in de Europe Triathlon Junior Cup in Caorle op zaterdag, volgde zondag een nieuw hoogtepunt met een bronzen medaille in de Mixed Team Relay. Het was de allereerste keer dat de Young Belgian Hammers het podium bereikten in een internationale Mixed Team Relay triatlon. Jasper Devos, Lotte Minnebo, Raphael Michaux en Mit Wittemans werden derde achter Italië en Zwitserland.

De Young Belgian Hammers gingen in de eerste leg zelfs mee aan de leiding met Israël en Roemenië, mede dankzij het kopwerk van pechvogel van zaterdag Cis Huyghe die met Team Europe het kopwerk op zich nam om Jasper Devos goed af te zetten voor het looponderdeel. Vanaf leg 2 nam Italië het voortouw. Lotte Minnebo, Raphaël Michaux en Mit Wittemans bleven Zwitserland in het zicht houden in de strijd om de tweede plaats, maar de Zwitsers waren uiteindelijk 29 seconden sneller.

Italië won in 1u28’06. Zwitserland werd tweede op 24 seconden en België pakte het brons op 53 seconden voor Estland en Israël. Er deden in totaal 28 ploegen mee aan de Mixed Team Relay competitie.