Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wagen maait ex-wereldkampioen Ironman van parcours in UCI Gravel World Series race in Aken
Sebastian Kienle wordt bijgestaan na het ongeval in de 3Rides Gravel Race in Aachen (foto: Instagram Sebastian Kienle RR)
Multisports

Wagen maait ex-wereldkampioen Ironman van parcours in UCI Gravel World Series race in Aken

De Duitse ex-wereldkampioen Ironman triatlon Sebastian Kienle is afgelopen weekend één van de slachtoffers geworden in de gecontesteerde 3Rides Gravel Race in het Duitse Aken, onderdeel van de UCI Gravel World Series. Sebastian Kienle werd op het parcours aangereden door een auto die die de Duitser van de weg maaide terwijl hij 45 km/uur reed. De beelden zien er indrukwekkend uit, maar uiteindelijk viel het gelukkig mee. Kienle hield er enkel een paar breuken in zijn hand aan over. De gravelwedstrijd in Aachen kreeg de afgelopen dagen heel veel kritiek wegens een niet afgesloten parcours en gevaarlijke toestanden en ongevallen met wagens.

“Mijn eerste gravelrace eindigde in het ziekenhuis van Aken. In acht nemend dat ik met deze snelheid in botsing kwam met een auto die het parcours op kwam, ben ik erg dankbaar dat ik alleen een paar botten in mijn rechterhand heb gebroken. Dank aan de first responders – vooral de vrouw op de foto, want ik was letterlijk en figuurlijk in goede handen – en doktoren,” aldus Kienle, die blij mag zijn dat hij dit kan navertellen.

Ook winnaar Daan Soete kwam auto’s tegen

Op social media, maar ook in de nationale media, is deze week heel veel melding gedaan over de mistoestanden in Aachen. Zelfs winnaar Daan Soete gaf aan dat het een chaotische wedstrijd was. Zo zou de bewegwijzering niet correct geweest zijn en hielden seingevers auto’s niet tegen, waardoor er gevaarlijke situaties ontstonden op het parcours. Ook veldrijder Soete kreeg te maken met plotse tegenliggers.

“In de eerste halve ronde reden auto’s op het parcours in tegengestelde richting. Ze konden geen kant op, want de seingevers en de politie hebben ze niet tegengehouden,” vertelde Daan Soete aan Sporza. “Ik verwijt de organisatoren niet alles. Het was nog maar de tweede editie. Het is de World Series die vanuit de UCI komt. Dan zou je verwachten dat de UCI erop toeziet dat het veilig georganiseerd wordt,” aldus Soete.