Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Liesbeth Verbiest wint 111 triatlon Bilzen, Sven Bams klopt Belgische triatleten
Liesbeth Verbiest wint de iLumen 111 triatlon van Bilzen (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Liesbeth Verbiest wint 111 triatlon Bilzen, Sven Bams klopt Belgische triatleten

De Belgische triatlete Liesbeth Verbiest heeft de iLumen 111 triatlon van Bilzen gewonnen, een triatlon met 1.000 meter zwemmen, 100 km fietsen en 10 km lopen. Liesbeth ging in de slotronde van de 100 km fietsen op en over het Nederlandse talent Rani Skrabanja. Bij de mannen reed topfavoriet Tim Van Hemel twee keer lek. De Nederlander Sven Bams pakte de overwinning na een mooi duel tegen Jarno Cuypers.

Dubbele pech voor Tim Van Hemel. De nummer 6 van de Ironman Zuid-Afrika zat in Bilzen na het zwemmen al helemaal mee vooraan in de wedstrijd. Samen met Sven Bams en Jarno Cuypers ging hij aan de leiding in het fietsen, maar aan het einde van de eerste ronde sloeg het noodlot toe en reed hij vooraan lek. Hij kon een nieuwe binnenband steken en ging nog in de achtervolging maar in de tweede ronde reed hij ook achteraan lek en toen was het game over. Zo bleven we vooraan nog over met twee leiders maar in de slotronde nam Sven Bams een voorsprong van meer dan twee minuten op Cuypers.

Sven Bams pakt de winst in de iLumen 111 triatlon van Bilzen (foto: 3athlon.be)
Sven Bams pakt de winst in de iLumen 111 triatlon van Bilzen (foto: 3athlon.be)

Sven Bams, vorig jaar nog derde overall in de age group Ironman van Kalmar, won na een mooie wedstrijd in 3u12’17. Jarno Cuypers finishte tweede op 1’53. Een sterke Noury Vanmanshoven was de snelste van een achtervolgende groep in de 10 km lopen. Noury werd derde in 3u15’26 op 3’09 van Bams voor Robert De Korte en Joris Aerden.

Liesbeth Verbiest op en over Rani Skrabanja

Bij de vrouwen ging de Nederlandse international Rani Skrabanja stevig aan de leiding in de 1.000 meter zwemmen. Ze kwam met de eerste mannen uit het water en ging tot in de tweede fietsronde aan de leiding in haar eerste triatlon over de langere afstand. In de slotronde ging Liesbeth Verbiest op en over de Nederlandse. De Ironman pro-triatlete, onlangs nog het slachtoffer van een crashende drone in de Ironman Zuid-Afrika, stond de koppositie niet meer af.

Liesbeth Verbiest won de 111 triatlon van Bilzen in 3u33’04 met 2’47 voorsprong op de jonge Nederlandse Rani Skrabanja. Haar landgenote Dieske Kruisselbrink pakte 20 seconden later mét krampen de derde plaats voor eerste master Jeanette Smelt-Bergmans en Valerie Van Hauwaert. De Nederlandse Sione Jongstra werd nog knap zesde.

In de sprinttriatlon pakten Antonio Hernaert en Antje Valkeneers de overwinning.

Uitslag iLumen 111 triatlon Bilzen 2024