Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Drone crasht tegen triatlete Liesbeth Verbiest op de fiets in Ironman Zuid-Afrika
Liesbeth Verbiest in de Ironman van Cascais in 2023 (foto: Ironman)
Nieuws

Drone crasht tegen triatlete Liesbeth Verbiest op de fiets in Ironman Zuid-Afrika

De Belgische triatlete Liesbeth Verbiest haalde zondag in de Ironman Zuid-Afrika, haar eerste triatlon van het nieuwe seizoen, helaas niet de finish. Ze had naar eigen zeggen geen goeie dag, maar ze werd bij het fietsen ook nog eens geraakt door een camera-drone. Gelukkig kon ze rechtblijven op de fiets, maar ze liep wel snijwonden op. Halfweg de 180 km fietsen stapte ze uit de wedstrijd.

Snijwonden aan arm en been

“De wedstrijd in Zuid-Afrika draaide niet echt uit zoals ik het gehoopt had,” vertelt Liesbeth. “Na iets meer dan een uur fietsen werd ik geraakt door een drone. Gelukkig kon ik recht blijven en doorgaan. Ik hield er wel snijwonden aan mijn arm en mijn been aan over. Hoe groot is die kans, he?” Ironman is op de hoogte van het incident en onderzoekt de zaak. De drone zou niet van de Ironman organisatie of hun mediateam zijn.

Focus op Ironman Nice nu

Uiteindelijk veranderde het voorval niet veel aan het resultaat, want Liesbeth had geen topdag in Port Elisabeth. “Ik had niet genoeg energie voor een goeie prestatie en na 1 ronde fietsen ben ik uit de wedstrijd gestapt. Het is niet de start van het seizoen waar ik op gehoopt en voor gewerkt had. Ik neem nu even rust om te focussen op mijn volgende doel, de Ironman Nice over twee maanden,” aldus Liesbeth.

Geen Hawaii-slots voor Bart en Tim

De Ironman van Zuid-Afrika werd gewonnen door Marta Sanchez en Resmus Svenningsson. Bart Aernouts werd vijfde en Tim Van Hemel zesde. Kenneth Vandendriessche had ook lang uitzicht op een top-10 plaats maar hij verdween halfweg de marathon uit de wedstrijd door problemen met zijn maag. Er waren 4 slots voor het WK Ironman in Kona in Zuid-Afrika. Rasmus Svenningsson, Matthias Petersen, Cam Wurf en Leonard Arnold aanvaarden elk hun slot, zodat de twee Belgen net naast de kwalificatie voor Hawaii grepen.