Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nele Dequae pakt verdiende top-10 plaats in Europe Triathlon Cup in Olsztyn
Nele Dequae geeft het tempo aan in de groep in de Europe Triathlon Cup in Olsztyn (foto; Europe Triathlon)
Nieuws

Nele Dequae pakt verdiende top-10 plaats in Europe Triathlon Cup in Olsztyn

De Belgische triatlete Nele Dequae is knap zevende geworden in de Europe Triathlon Cup in Olsztyn in Polen dit weekend. Nele deed een sterke wedstrijd in de sprinttriatlon waarbij ze bijna de hele tijd mee in de spits van de wedstrijd meedraaide. In het lopen liep ze naar een mooie zevende plaats in een groepje dat streed om de 4de plaats. De Duitse Franka Rust liep een sterke 17 minuten rond op de 5 km en pakte de overwinning. Bij de mannen won haar landgenoot Henry Graf.

Met haar 21 jaar was Nele Dequae één van de jongste meiden vooraan in de wedstrijd in Olsztyn. De vice-Belgische kampioene kwarttriatlon pakte een verdiende 7de plaats op 43 seconden van de Duitse winnares Franka Rust. De Sloveense Tjasa Vrtacic werd tweede op 12 seconden en de Nederlandse Barbara De Koning werd derde op 24 seconden. Belgisch kampioene kwarttriatlon Katrien Maes, de tweede Belgische triatlete in Olsztyn, verliet de wedstrijd tijdens het lopen. Zij is nog altijd herstellende van een blessure.

Uitslag Europe Triathlon Cup Olsztyn 2024 Vrouwen

2 Belgische triatleten in top-20

Bij de mannen was er ook Duitse winst voor Henry Graf. Hij pakte de overwinning in 53’28 met 5 seconden voorsprong op de Noor Sebastian Wernersen. De Spanjaard Andres Prieto werd derde. Wout Ghielens was de beste Belgische triatleet op de 18de plaats op 1’18 van Graf. Raf De Dobbelaere werd twee seconden later 20ste. Balte Thijs pakte de 23ste plaats.

Uitslag Europe Triathlon Cup Olsztyn 2024 Mannen