Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Overvloedige regen spelbreker in 70.3 Ironman Rapperswil, zwemmen wordt ingekort of afgelast
Nick Thijs won eerder dit seizoen de triatlon van Diksmuide (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Overvloedige regen spelbreker in 70.3 Ironman Rapperswil, zwemmen wordt ingekort of afgelast

De triatleten die zich in het Zwitserse Rapperswil opmaakten voor de 70.3 Ironman hebben al dagenlang met regen en ronduit slecht weer te kampen en het lijkt er een dag voor de wedstrijd sterk op dat die overvloedige regen zondagochtend wel eens spelbreker kan worden bij de halve triatlon. Tijdens de pro-briefing werden de triatleten, waaronder de Belgen Joran Driesen, Nick Thijs en Edouard Verstraete, op de hoogte gebracht dat het zwemonderdeel wellicht zal ingekort worden naar 750 meter of misschien zelfs volledig wordt afgelast door de barslechte weersomstandigheden.

Met een verwachte temperatuur tussen 12 en 17 graden, maar vooral 96% kans op neerslag, ziet het er naar uit dat het zondag alweer een grauwe regendag wordt in Rapperswil-Jona. Normaal zou het in de Zwitserse regio van Sankt-Gallen rond deze tijd van het jaar aangenaam vertoeven moeten zijn. Volgende week worden zelfs temperaturen tot 25 graden verwacht. Maar de afgelopen dagen is het bijna onafgebroken aan het regenen geweest.

Afhankelijk van het weer op zondagochtend neemt de organisatie van de 70.3 Ironman Rapperswil-Jona de beslissing om het zwemmen in te korten naar 750 meter of volledig te annuleren. Normaal zijn Youri Keulen en Daniel Baekkegard de grote favorieten, samen met onder andere Nicolas Mann, Ruben Zepuntke, Leonard Arnold, Michal Grabowksi en Rasmus Sveningsson. Indien er niet zou gezwommen worden, kan de wedstrijd er plots helemaal anders uit gaan zien. Voor ons land komen Nick Thijs, Joran Driesen en Edouard Verstraete aan de start.

Bij de vrouwen zijn specialistes van de korte afstand Nina en Julie Derron en Lena Meissner opvallende deelneemsters. Anna Reischman, Svenja Thoes, Diede Diederiks en Emilie Morier zijn normaal de topfavorietes. Maar zonder zwemmen mogen we ook Zofingen-powerwomen Petra Eggenschwiler en Melanie Maurer bij de favorieten rekenen. Er staan geen Belgische pro-triatletes aan de start.