Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Thibaut De Smet wint duatlon in Olympisch Stadion in Amsterdam
Thibaut De Smet op het podium van de duatlon aan het Olympisch Stadion in Amsterdam (foto: Thibaut De Smet RR)
Duathlon

Thibaut De Smet wint duatlon in Olympisch Stadion in Amsterdam

Thibaut De Smet is over twee weken één van de favorieten voor een medaille op het EK duatlon in het Portugese Coimbra en heeft dit weekend laten zien dat hij stilaan klaar is voor de Europese titelstrijd na een klinkende overwinning in de duatlon van Amsterdam. Thibaut klopte Nederlands kampioen cross-duatlon Mathijs Weijkamp. Nicolas De Smet, de middelste van de drie broertjes De Smet, mocht mee op het podium met een derde plaats.

Als randonderdeel van de Ride Out Around The Olympic, een wielerfestijn met verschillende wedstrijdjes in het oude Olympische Stadion van Amsterdam, werd er ook een sprintduatlon gehouden met een select aantal deelnemers. Thibaut De Smet was duidelijk de snelste over de 5 km lopen, 20 km fietsen en 2,5 km lopen. Het lopen gebeurde op de atletiekpiste van het Olympisch Stadion, het fietsen werd een criterium met rondjes van 900 meter rond het stadion.