Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Thuisploeg Veldeman-WCUP-3MD pakt dubbel in T3 Series in vernieuwde Ros Beiaard triatlon in Dendermonde
Katrien Maes wint de T3 Series triatlon in Dendermonde (foto; 3athlon.be)
Nieuws

Thuisploeg Veldeman-WCUP-3MD pakt dubbel in T3 Series in vernieuwde Ros Beiaard triatlon in Dendermonde

Stef Corthouts en Katrien Maes hebben zondag de vernieuwde WCUP Ros Beiaard triatlon in Dendermonde gewonnen, de eerste individuele manche van de T3 Team Triatlon Series. De twee thuisatleten van Veldeman-WCUP-3MD, de triatlonclub uit Dendermonde, pakten de winst in twee spectaculaire races over de sprintafstand. Met 750 meter zwemmen in de Oude Dender, 20 km fietsen met 4 korte en technische rondjes van 5 km en tot slot 5 km lopen met finish op de GO Talentschool, de nieuwe finishlocatie van de Ros Beiaard triatlon, kregen we een mooi spektakel in zowat alle wedstrijdreeksen.

Vooral bij de mannen kregen we een spannend wedstrijdverloop, want nadat de eerste twee groepjes snelle zwemmers bij elkaar kwamen, met onder andere de jonge Cis Huyghe in een hoofdrol, bracht Alexis Krug met een indrukwekkende versnelling zowat het hele peloton terug. En zo kregen we een grote kopgroep van 31 triatleten in T2. In de 5 km lopen werd het een secondenspel met thuisatleet Stef Corthous, over 2 weken met de Belgische U23 selectie aan de start van het EK duatlon in Portugal, als de snelste loper. Hij pakte de overwinning in 1u00’18 met 6 seconden voorsprong op Giani Vanden Broucke, die net een fractie sneller spurtte dan Dieter Boeye. Tuur Lemmens en Hugo Philippe werden vierde en vijfde. 3MD pakte ook de dagzege in het ploegenklassement voor SP&O Mechelen en TRIGT.

Bij de vrouwen ging Eline Debecker aan kop van een groepje van 8 triatletes in de 750 meter zwemmen. In de 20 km fietsen bleven ze vooraan met zes over. Odil Wittemans en Eline Debecker moesten in de 5 km lopen de anderen laten gaan en zo kregen we een spannende finale met vier kopdames, waarbij een paar keer haasje over gespeeld werd. Belgisch kampioene kwarttriatlon Katrien Maes pakte uiteindelijk de overwinning voor eigen club in 1u07’18 met 7 seconden voorsprong op Rhune Vansteenkiste die in een langgerekte spurt het feestje voor 3MD compleet maakte. Mit Wittemans werd knap derde voor Lotte Minnebo. Odil Wittemans werd vijfde en Eline Debecker zesde. Met Lotte Vandekerckhove op 7 had 3MD drie triatletes in de top-7, goed voor de dagzege in het ploegenklassement, voor SP&O Mechelen en KTT.

In de tweede divisie pakte Martine Peeters verrassend de overwinning. De Lommelse triatlete haalde het voor tweevoudig olympiër Katrien Verstuyft, al was die eerder deze week goed ziek geworden na de triatlon van Damme. De Waalse Stephanie Louppe werd derde. Bij de mannen klopte 3PT’er Brecht Van Vooren in de laatste rechte lijn 3T-atriatleet Lucas Dal, die tot dat moment alleen aan de leiding had gelegen na het zwemmen en het fietsen. Joachim Wera pakte een mooie derde plaats.

In de recreatieve sprinttriatlon aan het slot van een meer dan goedgevulde dag kleurde het podium volledig zwart-rood-blauw met drie 3MD youngsters: Mathijs Van Uytfang won voor Cas Vandenberghe-Steyaert en Mathis Meert. Bij de vrouwen ging de winst naar Kaat De Muynck voor Lies Maes en Laura Pieroni.

Emile Vanhove wint G-triatlon categorie

Emile Van Hove in actie tijdens de Ros Beiaard triatlon in Dendermonde (foto: Nele Van Hove)
Emile Van Hove in actie tijdens de Ros Beiaard triatlon in Dendermonde (foto: Nele Van Hove)

Eén van de mooiste finishes van de dag was die van Emile Vanhove, die de G-triatlon categorie in de sprinttriatlon won, nadat hij onlangs ook al de triatlon had gewonnen in de nationale Special Olympics. Het was al het derde jaar op rij dat Emile de finish haalde in Dendermonde, telkens luid aangemoedigd door de thuissupporters.

Uitslagen WCUP Ros Beiaard triatlon Dendermonde 2024