Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Topfavoriete gediskwalificeerd, Amerikaanse wint verrassend EK Ironman Hamburg
Jackie Hering viert haar overwinning in de Ironman Hamburg (foto: Ironman/Ingo Kutsche)
Nieuws

Topfavoriete gediskwalificeerd, Amerikaanse wint verrassend EK Ironman Hamburg

De Ironman Hamburg was zondag het strijdtoneel voor het Europees kampioenschap Ironman, één van de continental championships van het internationale triatlonlabel, maar het was wel een Amerikaanse die zich tot winnares kroonde, en dat allemaal na een opvallende diskwalificatie van topfavoriete Kat Matthews. De Britse kreeg een DSQ omdat ze voorbij stak in een no passing zone. Achteraf beweerde ze op haar social media dat het race ranger lampje voor haar rood brandde en ze dus verplicht was om haar inhaalmanouvre door te zetten. Helaas voor Matthews in een zone waar niet mocht voorbijgestoken worden en dus was het al snel einde verhaal. De Amerikaanse Jackie Hering werd de verrassende winnares, terwijl de Nederlandse Els Visser ondanks een lekke band vijfde werd.

Fenella Langridge ging in de 180 km fietsen stevig aan de leiding, maar het werd in de marathon nog erg spannend bij de vrouwen toen Langridge, Bleymehl, Iemmolo, Maja Stage Nielsen en ook Hering binnen twee minuten van elkaar begonnen te lopen. De eerste tien kilometer bleef Langridge de wedstrijd aanvoeren, maar Hering rukte knap op naar voren en ook Bleymehl en Nielsen naderden meer en meer. Uiteindelijk bleken Hering en Nielsen het sterkste en terwijl hun voorsprong op de rest steeds groter werd, bleven zij kilometers lang binnen hooguit dertig seconden van elkaar lopen.

Pas in de slotfase wist Hering haar voorsprong iets groter te maken, om uiteindelijk te winnen in een knappe tijd van 8u19’14. De Amerikaanse won voor de Deense Stage Nielsen, die finishte in een tijd van 8u21’54. Bleymehl (8u28’09) en Langridge (8u29’36) werden derde en vierde. Els Visser reed in de laatste 30 km van het fietsen lek, maar kwam nog sterk terug naar de vijfde plaats in 8u32’45. Er deden geen Belgische triatletes mee in deze alleen bij de vrouwen pro-wedstrijd.