Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Amerikaanse triatlete 5de in eindsprint in snelste Unbound Gravel ooit, Van Avermaet beste Belg
Triatlete Heather Jackson (uiterst links) wordt 5de in de eindspurt in de Unbound Gravel (foto: Unbound Gravel)
Multisports

Amerikaanse triatlete 5de in eindsprint in snelste Unbound Gravel ooit, Van Avermaet beste Belg

De Amerikaanse triatlete Heather Jackson heeft zaterdag een knappe vijfde plaats behaald in de Unbound Gravel, de grootste en meest iconische gravelrace ter wereld. De altijd erg populaire Ironman-pro atlete zat mee in een kopgroep van 9 vrouwen die na 322 km sprintten om de overwinning. Het was voor het eerst in de geschiedenis van de Unbound (en vroeger de Dirty Kanza) dat er bij de vrouwen met zo’n grote groep naar de streep werd gereden. Het was ook de snelste Unbound ooit, zowel bij de vrouwen als bij de mannen, waar Greg Van Avermaet de beste Belg werd met een knappe 7de plaats.

Bij de mannen won de Amerikaan Lachlan Morton in 9u11’47 na een lange aanval samen met zijn landgenoot Chad Haga. De Deen Tobias Kongstad won de spurt om de derde plaats op 3’36 van Morton. Greg Van Avermaet werd zevende in 9u16’34 op net geen vijf minuten van de Amerikaanse winnaar. Duatleet/triatleet Seppe Odeyn stond ook op de startlijst, maar reisde uiteindelijk niet af naar Kansas. Bij de vrouwen kregen we een kopgroep van 9 die samen naar de finish trokken. In de sprint was de Deense Rosa Klöser de snelste in 10u26’02 in een nieuw wedstrijdrecord. De Nederlandse Geerike Schreurs werd tweede voor de Amerikaanse Paige Onweller, de Canadese Haley Smith en Heather Jackson.

Uitslagen Unbound Gravel 2024