Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatlete wint Pirene Extreme Triatlon in Spanje, ook Belgische winst op halve triatlon
Winnares Natalie Franken bij de prijsuitreiking van de Pirene Extreme Triatlon (foto: Pirene Extreme Triatlon)
Nieuws

Belgische triatlete wint Pirene Extreme Triatlon in Spanje, ook Belgische winst op halve triatlon

De Lommelse triatlete Natalie Franken heeft zaterdag de Pirene Extreme Triatlon gewonnen, een volledige triatlon in de Spaanse Pyreneeën met meer dan 6.000 hoogtemeters. Natalie Franken legde de 3,8 km zwemmen, 170 km fietsen met 4.360 hoogtemeters en 41 km trail runnen naar de top van de Port Del Comte met 2.165 hoogtemeters af in 16u43’22. Ze werd 9de overall in de loodzware triatlon. De Tsjech Petr Soukop won de wedstrijd bij de mannen in 12u04’09. Vorig jaar werd de Belgische triatleet Erik Vanhove nog tweede in de Pirene Extreme Triatlon.

Pieter Sacré wint halve na meer dan 8 uur

3kant triatleet Pieter Sacré viert de overwinning in de halve Pirene Extreme Triatlon (foto: Pieter Sacré RR)
3kant triatleet Pieter Sacré viert de overwinning in de halve Pirene Extreme Triatlon (foto: Pieter Sacré RR)

Pieter Sacré, triatleet van het 3kant triatlonteam uit Lievegem, pakte de winst in de halve Pirene Extreme Triatlon. Dat het een loodzware wedstrijd was, bleek ook uit de eindtijd van Pieter. De Belgische triatleet deed meer dan 8 uur over zijn halve triatlon, een tijd die we eerder associeren met een volledige triatlon, al klopt de term “halve triatlon” ook niet helemaal. Pieter moest 2,3 km zwemmen, 118 km fietsen en 27 km trail lopen, met meer dan 4.000 hoogtemeters over het volledige parcours. Pieter Sacré pakte de winst in 8u31’47 en moest nadien meer dan twee uur wachten op de tweede, de Brit Rafael Baron.

Uitslagen Pirene Extreme Triatlon 2024