Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Europese kampioen domineert Sporkin triatlon in Veurne van start tot finish
Louis Naeyaert op zijn triatlonfiets (foto Stijn Vandecapelle)
Nieuws

Europese kampioen domineert Sporkin triatlon in Veurne van start tot finish

Europees kampioen halve triatlon Louis Naeyaert heeft zondag in de Sporkin triatlon in Veurne zijn favorietenrol helemaal waargemaakt. Naeyaert ging van start tot finish aan de leiding en pakte een verdiende overwinning in de non-drafting kwarttriatlon. Siebe De Winter en Devlin Derudder waren de beste van de rest. Bij de vrouwen stonden er geen grote namen aan de start dit jaar en dat gaf kansen voor de vrijbuiters. Lindsey Lenaerts pakte haar allereerste triatlonzege met meer dan 7 minuten voorsprong.

Louis Naeyaert ging in de 1.200 meter zwemmen al meteen aan de leiding en de rest van de zowat 250 deelnemers wist dan al hoe laat het was. Hij wisselde met een halve minuut voorsprong en bouwde die marge verder uit in de 45 km fietsen. Met 3 minuten voorsprong mocht hij aan het afsluitende lopen van 12 km beginnen. Louis Naeyaert won overtuigend in 1u54’12 met 3’34 voorsprong op Siebe De Winter die in de strijd om de tweede plaats Scott-atleet Devlin Derudder 10 seconden achter zich kon houden. Sven Vandenbroucke werd vierde. Age grouper Sander Clerebaut liep naar de vijfde plaats overall.

Bij de vrouwen gingen Victoria Simonet en Anke Vermeulen aan de leiding in de 1.200 meter zwemmen, maar vanaf het fietsen zette 3PT-triatlete Lindsey Lenaerts orde op zaken. Ze zette de concurrentes op grote achterstand en won vlot de Sporkin triatlon in 2u27’44. Maloe Decorte werd op 7’31 tweede. Anke Vermeulen werd derde.

Uitslag Sporkin triatlon Veurne 2024