Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bekijk hoe Els Visser nog net rechtblijft in Ironman Hamburg nadat triatlete haar aanrijdt bij keerpunt
Sara Svensk rijdt in op het achterwiel van Els Visser in de Ironman Hamburg (foto: Trirating)
Nieuws

Bekijk hoe Els Visser nog net rechtblijft in Ironman Hamburg nadat triatlete haar aanrijdt bij keerpunt

De Nederlandse triatlete Els Visser kreeg in de Ironman Hamburg met pech af te rekenen door een lekke band in de laatste 20 km fietsen, maar ze mocht al van geluk spreken dat ze zo ver geraakt was. Ze werd bij het keerpunt van het fietsen bijna van haar sokken gereden door Sara Svensk. Op wonderbaarlijke wijze wist Visser op haar fiets te blijven zitten en te ontkomen aan een harde valpartij. Bekijk hieronder de beelden en check ook de tweede video in dezelfde Instagram-post na haar lekke band, waarbij ze maar liefst 11 minuten verloor.

Bij het keerpunt moesten de triatletes 180 graden draaien. Els Visser ging keurig in de remmen, maar Sara Svensk, die achter haar fietste, had opvallend genoeg niet in de gaten dat er een keerpunt aan kwam en zag ook pas veel te laat dat Visser daarom vaart minderde. Op hoge snelheid reed ze daardoor in op de achterkant van de Nederlandse atlete, waardoor ze zelf hard ten val kwam. Dat Visser er ongeschonden vanaf kwam, op de fiets bleef en uiteindelijk nog naar een mooie vijfde overall plaats racete, mag eigenlijk een wonder heten. Sara Svensk kon haar race ook verderzetten, maar stapte na 30 km lopen in de marathon uit de wedstrijd.