Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgisch kampioene aquabike wint Meetria triatlon in Meer, Joris Aerden pakt zege bij de mannen
Winnares Marie Luyckx tussen Silke Baumer en Ines Van Troyen op het podium van de Meetria triatlon (foto: Meetria RR)
Nieuws

Belgisch kampioene aquabike wint Meetria triatlon in Meer, Joris Aerden pakt zege bij de mannen

Marie Luyckx, een maand geleden nog Belgisch kampioene aquabike in Viersel en vorige week tweede in de kwarttriatlon van Damme, pakte zondag in de non-drafting kwarttriatlon van Meer een overtuigende overwinning met een riante voorsprong. Bij de mannen was Trident-triatleet Joris Aerden, die zijn seizoen een maand geleden startte met een knappe derde plaats in de 70.3 Ironman van Cap Cana, de sterkste in de 10 km lopen na een mooie wedstrijd. Simon Schrijvers en Gitte Bauwens wonnen de sprinttriatlon.

Marie Luyckx wint met 8 minuten voorsprong

Op de kwartafstand kregen we bij de dames niet echt een spannende strijd voorgeschoteld. Marie Luyckx van 3PT kwam, zag en overwon. Ze zwom de vijfde tijd algemeen en had zo al een bonus van twee minuten op haar eerste achtervolgster. Nog straffer: ze fietste op het winderige parcours de 24ste tijd overall en liet zo een 180-tal heren achter zich.

Ook in het looponderdeel deed ze het fantastisch en zo kon ze met 8 minuten voorsprong de 16de editie van de kwarttriatlon van Meer op haar naam schrijven. Achter haar werd er gevochten voor plek twee en drie. Het werd de Brasschaatste Silke Bäumer die aan het langste eind trok dankzij een sterk fietsnummer. De derde plek was voor dokteres Ines Van Troyen die liet zien dat ze nog steeds een toptriatlete is. Ines liep de snelste looptijd bij de dames.

Joris Aerden klopt Gerry Druyts

Bij de mannen kregen we een verhaal van haasje-over. Het was Sterke Peer Pieter Meyvis die als eerste uit het water kwam in zijn nieuwe Wuust-triatlonpak. Hij zwom tien seconden sneller dan Lars Baeyens. Daarachter volgden Owen Surgeloose en Joris Aerden. Pieter Meyvis fietste enorm hard over de Hoogstraatse wegen en sprong ook als eerste van zijn fiets. Daarna volgde een 10 kilometer lange strijd in het lopen waarna hij uiteindelijk de 11de plek in beslag nam. Uit de achtergrond kwamen Joris Aerden, Gerry Druyts, die uiteraard opnieuw de snelste fietstijd voor zijn rekening nam, en Tom Steenackers aanzetten.

Joris Aerden van het Trident triatlonteam won twee jaar geleden al een keer de sprinttriatlon in Meer, nu pakte hij de overwinning op de kwarttriatlon. Gerry Druyts nam vrede met een mooie tweede plek en Tom Steenackers pakte het brons. Lars Baeyens was content met de vierde plek en snelste loper Iensen Van Belleghem werd vijfde. We zagen ook een knappe prestatie van ex-zwemmer Owen Surgeloose die zesde werd. Op de 9de plek algemeen zagen we Raf Vereycken een mooie overwinning pakken bij de Masters.

Simon Schrijvers wint sprinttriatlon

Om 12u30 sprongen de heren -40 op de kortste afstand het water in. Een minuutje later volgden de heren +40, de dames en de trio’s. Simon Schrijvers kwam als eerste uit het water met vlak achter hem Ward Bulckens. Weer 20 seconden later volgde Jens Van Looveren die door een ontzettend snelle wissel kon aansluiten bij de start van het fietsen. Achter deze jonge toppers kwam veteraan Danny Van Rompaey als eerste bij de +40 heren uit het water. Met 7’14” over de 500m zwemmen was hij allround de snelste in het water.

Simon en Ward wisten dat ze met snelle loper Jens wel eens in de problemen zouden kunnen geraken dus spraken ze samen af om hem met een stevige versnelling te doen lossen tijdens de 26 kilometer fietsen. Zo kwamen de twee vrienden als eerste op het loopparcours. Simon Schrijvers liep de snelste looptijd van het pak en kon zo de overwinning pakken voor Ward Bulckens en Jens Van Looveren. Bij de +40 categorie kreeg Danny Van Rompaey tijdens het fietsen nog het gezelschap van Gerben Vanheyste. Die laatste was de snelste in een langgerekte sprint. Gerben pakte zo de overwinning mee naar huis.

Gitte Bauwens snelste loopster op de sprinttriatlon

Bij de dames kwamen snelle zwemsters Kaat Goetschalckx en Sara Vanleynseele na een dikke 8 minuten samen uit het water. Ze zwommen een voorsprong van een tweetal minuten bij elkaar, die ze aan het einde van het fietsen bijna helemaal kwijt waren. Uit de achtergrond liep Gitte Bauwens met de snelste looptijd vlot naar de overwinning. Een halve minuut later werd Meri Koyen tweede. Kaat Goetschalckx werd nog knap derde. Op een knappe vierde plek zagen we de jonge Liesl Vermeiren de triatlonscepter overpakken van de sportieve familie Vermeiren.

Uitslag triatlon Meer