Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lucy Charles gaat dan toch Ironman wereldtitel verdedigen en wil ticket behalen… in Nice
Lucy Charles-Barclay op het racecircuit in de T100 Miami (foto: PTO/James Mitchell)
Nieuws

Lucy Charles gaat dan toch Ironman wereldtitel verdedigen en wil ticket behalen… in Nice

De Brits triatlete Lucy Charles heeft deze week in een nieuwe Ironman podcast aangekondigd dat ze dan toch haar wereldtitel Ironman zal verdedigen op het WK in Nice in september dit jaar, in tegenstelling tot wat ze eerder bij de voorstelling van de nieuwe T100 Triathlon World Tour had verkondigd. Toen deed ze de opmerkelijke uitspraak dat ze haar titel alleen in Kona wil verdedigen en dat ze zich volledig op de T100 zou richten. Maar zoek op de startlijst van de T100 San Francisco geen Lucy Charles zaterdag. De wereldkampioene gaat namelijk een week later van start, nota bene in de reguliere Ironman van Nice!

Als wereldkampioene Ironman hoeft Lucy Charles zich vijf jaar lang niet te kwalificeren, maar ze moet haar slot voor het WK jaarlijks wel valideren met minstens 1 Ironman finish. Het is opvallend dat Lucy juist voor Nice kiest om haar slot te pakken voor het WK, in september in datzelfde Nice. Het is een opvallende move van Lucy Charles, juist nu ze afgetekend aan de leiding staat in de T100 Triathlon World Tour. Ze laat San Francisco nu zaterdag links liggen en ze zal allicht ook niet in Ibiza starten, een week na het WK Ironman.

Ook Chelsea Sodaro zegt af voor San Francisco

Lucy Charles is niet de enige topper die ontbreekt in de Escape From Alcatraz T100. Nadat Anne Haug eerder deze week al afgezegd had, heeft nu ook Chelsea Sodaro haar deelname geannuleerd. Zij is niet 100% fit. Er zijn geen vervangsters aangeduid, wat betekent dat er zaterdag slechts 18 dames aan de start staan.