Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sebastien Carabin net naast podium in tot duatlon omgevormde Xterra Belgium
Jens Emil Sloth Nielsen wint de Xterra in Namen (foto: 3athlon.be)
Multisports

Sebastien Carabin net naast podium in tot duatlon omgevormde Xterra Belgium

Wereldkampioen cross-duatlon Sebastien Carabin is vierde geworden in de Xterra Belgium op de Citadel van Namen, op een handvol seconden van het podium. De Belgische atleet werd plots één van de grote favorieten voor de overwinning in de Xterra Belgium, nadat eerder deze week werd besloten om de cross-triatlon om te zetten naar een cross-duatlon door de te hoge waterstand in de Maas. In het technische mountainbike onderdeel nam de Deen Jens Emil Sloth Nielsen de koppositie en hij stond de leidersplaats niet meer af. Bij de vrouwen klopte de Italiaanse Sandra Mairhofer de Franse topfavoriete Solenne Billouin.

Door het hoge debiet in de Maas was het te gevaarlijk de om de triatleten 1.500 meter te laten zwemmen. En dus werd het een loopstart bovenop de Citadel voor een rondje van 4,5 km. Sebastien Carabin ging in de eerste run mee in een kopgroep van 7 triatleten, met ook nog Quinten Dewaele aan. het staartje van de groep. In de 30 km mountainbiken ging Jens Emil Sloth Nielsen samen met de Franse broers Arthur en Felix Forissier aan de leiding.

Carabin verloor bijna twee minuten in het fietsen, maar kwam nog dichtbij het podium in de 10 km lopen. Jens Emil Sloth Nielsen won de Xterra Belgium in 2u21’02 met 1’19 voorsprong op Felix Forissier. Arthur Forissier werd derde in 2u23’23. Twaalf seconden later werd Carabin nog knap vierde voor Maxim Chané en Arthur Serrieres. Ben Vyvey werd verrassend de tweede Belg op de 12de plaats.

Bij de vrouwen ging de Italiaanse Sandra Mairhofer in de eerste run aan de leiding. Billouin volgde op 22 seconden in een achtervolgend groepje, maar de Francaise slaagde er niet in om het gat te dichten op het bijzonder technische mountainbike parcours op en rond de Citadel. Mairhofer pakte een ruime voorsprong en won verdiend de Xterra Belgium in 2u43’57 met exact vijf minuten op Billouin. Marta Menditto was met een derde plaats de tweede Italiaanse op het podium. Maya De Backer was de eerste Belgische op de 17de plaats.

Uitslag Xterra Belgium 2024