Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Taylor Knibb domineert T100 San Francisco op lastige fietsparcours in Escape From Alcatraz triatlon
Taylor Knibb pakte een mega voorsprong in de 80 km fietsen in de T100 San Francisco triatlon (foto; 3athlon.be)
Nieuws

Taylor Knibb domineert T100 San Francisco op lastige fietsparcours in Escape From Alcatraz triatlon

De Amerikaanse triatlete Taylor Knibb heeft op dominante wijze de T100 San Francisco gewonnen, de derde triatlon van het nieuwe T100 Triathlon World Tour wereldkampioenschap over de lange afstand. In de 100 km lange Escape From Alcatraz triatlon, met ook bij de vrouwen een supersnelle 2 km zwemmen, legde de recente Amerikaanse kampioene tijdrijden de basis voor haar overwinning in een sterke 80 km fietsen. Ook in de 18 km lopen kende Knibb geen verval. Onderweg naar de Olympische Spelen, in triatlon én tijdrijden, pakte ze een oververdiende overwinning in San Francisco. Kat Matthews was de beste van de rest op de tweede plaats.

Zo spannend de wedstrijd bij de mannen was, waar Marten Van Riel won in een millimeterspurt met drie, zo indrukwekkend was de solo van Taylor Knibb. Ze greep al bij de eerste klim de macht en liep vervolgens steeds verder uit op de concurrentes. Kat Matthews kon het verschil in de 80 km fietsen nog enigszins beperken tot 4’33, maar Laura Philipp en Imogen Simmonds verloren meer dan zes minuten. Paula Findlay wisselde als vijfde op meer dan 9 minuten en de andere topfavoriete, Ashleigh Gentle, speelde niet meer mee na een achterstand van bijna elf minuten.

In de 18 km lopen liet Taylor Knibb zien dat ze ook qua looptempo klaar is voor de olympische triatlons. Taylor Knibb won haar eerste T100 triatlon in 3u38’01. Kat Matthews, die vorige week nog opgaf na een diskwalificatie in de Ironman Hamburg, was de beste van de rest. De Britse pakte een verdiende tweede plaats op 3’46 van Knibb. De Duitse Laura Philipp werd derde op 7’05.