Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hannelore Guillemyn en Joris Aerden winnen spectaculaire triatlon op race circuit van Zolder
Hannelore Guillemyn en Joris Aerden zijn de winnaars van de kwarttriatlon op het circuit van Zolder (foto; Finishfoto.be/Jim De Sitter)
Nieuws

Hannelore Guillemyn en Joris Aerden winnen spectaculaire triatlon op race circuit van Zolder

Een sterke Joris Aerden en een dominante Hannelore Guillemyn hebben zondag de circuit-triatlon in Zolder gewonnen op de kwartafstand, een spectaculaire wedstrijd met 40 km fietsen op het racecircuit van Terlamen in Zolder en 10 km lopen met finish op het middenplein van de nieuwe Velodroom. Vorig jaar werd de wedstrijd nog een duatlon door blauwalg in het kanaal, deze keer was de waterkwaliteit prima en kon er voor het eerst een echte triatlon doorgaan, de enige triatlon in Vlaanderen overigens op de drukke verkiezingsdag.

Voor Hannelore Guillemyn werd het een eenzame dag op het circuit van Terlamen. De NLT-triatlete had al een grote voorsprong na de 1.000 meter zwemmen en bouwde die marge verder uit in de 40 km fietsen. Ze won overtuigend in 2u01’43 en chickte heel wat mannen met een 13de plaats overall! Laurien Billen was de beste van de rest. Zij werd tweede in 2u14’03 op meer dan 12 minuten van Hannelore. Silke Pannemans werd derde.

Bij de mannen kregen we na het zwemmen drie leiders: Remco Verbelen, Joris Aerden en Bert Cornu waren de enigen die voor Hannelore Guillemyn uit het water kwamen. Joris Aerden draaide perfecte rondetijden op het racecircuit en mocht zijn fiets in T2 wegzetten met twee minuten voorsprong op Matthias Houlmont en bijna drie minuten op Tom Steenackers. In de 10 km lopen werd de Trident-triatleet niet meer bedreigd. Hij pakte na zijn mooie winst in Meer vorige week zijn tweede overwinning van het seizoen in 1u49’48. Tom Steenackers werd tweede op 2’20. Remco Verbelen liep nog naar de derde plaats op 3’35.

In de sprinttriatlon ging de overwinning naar homeboy Tuur Lemmens, die het haalde voor Wout Van Nuffelen en Jasper Philippe. Bij de vrouwen won belofte Antje Valkeneers.

Uitslag circuit triatlon Zolder 2024