Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten Van Riel “Eerste keer dat ik tegen zo’n sterk veld heb moeten strijden”
Marten Van Riel wint de T100 San Francisco triatlon in de spurt (foto: T100)
Nieuws

Marten Van Riel “Eerste keer dat ik tegen zo’n sterk veld heb moeten strijden”

Marten Van Riel behaalde zaterdag een fenomenale zege in zijn eerste T100 triatlon in San Francisco na een spectaculaire sprint met drie. Met gevangeniseiland Alcatraz in de mist in de achtergrond blikt Marten terug op zijn indrukwekkende debuut in de T100 Triathlon World Tour, het officiële WK long distance triatlon van World Triathlon en de PTO. Hij heeft het over het zwemmen in ijskoud water, een uitdagend en technisch fietsparcours dat helemaal op zijn lijf geschreven was en de moeizame run waarin hij vreesde de minst sterke te zijn van de 3 koplopers. Maar hij was vooral blij met zijn overwinning. “Het was de eerste keer dat ik tegen zo’n sterk veld heb moeten strijden in een long distance triatlon,” aldus Marten, die vanaf nu het vizier weer richt op Parijs waar hij op 30 juli aan de olympische triatlon deelneemt.

“Had het gevoel dat ik de minst sterke van de 3 was”

Vanaf nu gaat de focus volledig terug naar de korte afstand. Marten wil graag afscheid nemen van de korte afstand met een topprestatie op de olympische triatlon in Parijs. De komende weken gaat hij hiervoor de basis leggen op hoogtestage in het Franse Font Romeu.