Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck: “Als ik het te kort rijden mee had gespeeld, zat er meer in dan 10de plaats met deze vorm”
Pieter Heemeryck opn het utidagende fietsparcours in de T100 San Francisco triatlon (foto: T100/That Camera Man)
Nieuws

Pieter Heemeryck: “Als ik het te kort rijden mee had gespeeld, zat er meer in dan 10de plaats met deze vorm”

Naast de geweldige overwinning van Marten Van Riel in een superspannende spurt was er ook nog een tiende plaats voor Pieter Heemeryck in de T100 San Francisco triatlon. Op zich was dat geen slecht resultaat, want in principe staan de twintig beste triatleten ter wereld aan de start van de T100 races, maar er had, ook volgens Pieter Heemeryck zelf, meer ingezeten. “Ik fiets de laatste 35 kilometer helemaal alleen, ik duw gelijkaardige wattages als anderen uit de kopgroep, maar ik verlies toch snel 2’30 op hen,” aldus Pieter.

“Niet de gemakkelijkste maand achter de rug”

“Ik heb niet de makkelijkste maand achter de rug,” vertelt Pieter ons vanuit San Francisco. “Ik wist dus dat ik nog niet top ging zijn. Ik ben nog zoekende naar de Singapore topconditie, maar die komt wel terug, want alles is terug op orde. Ik heb vooral in het fietsen in de afdalingen elke keer opnieuw te veel tijd verloren. En ik ben een ‘dommerik’ geweest door niet zoals de anderen mee te spelen met het te kort rijden.”

“Ik duw dezelfde wattages maar verlies 2’30”

Het stayergedrag van een aantal triatleten was inderdaad opvallend in San Francisco waar door technische problemen geen RaceRanger systeem werd toegepast. “Ik fiets de laatste 35 kilometer helemaal alleen, ik duw gelijkaardige wattages als anderen uit de kopgroep, maar ik verlies toch snel 2’30 op hen”, legt Pieter uit. Het lopen ging dan wel weer goed. “In het lopen heb ik 16 kilometer lang sneller gelopen dan de triatleten aan kop van de wedstrijd. De laatste 2 km heb ik laten begaan aangezien het gat met Clement Mignon en Sam Long net niet dicht geraakte.”

“Ik denk dat ik met de vorm van het weekend zeker meer dan een 10de plaats waard was, maar goed, het is gepasseerd. Gelukkig zijn de resterende manches van de T100 Triathlon World Tour meer mijn ding,” aldus Pieter, die op 28 juli aan de start komt van de T100 Londen triatlon, maar eerst dit weekend nog meedoet in een Iron Bikes trio in de triatlon van Willebroek en dan naar de Challenge Roth trekt.