Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten Van Riel stijgt 175 plaatsen in PTO World Ranking, 8 Belgische triatleten in top-100 nu
Marten Van Riel in de T100 San Francisco triatlon (foto: T100)
Nieuws

Marten Van Riel stijgt 175 plaatsen in PTO World Ranking, 8 Belgische triatleten in top-100 nu

De Belgische triatleet Marten Van Riel heeft met zijn overwinning in de T100 San Francisco triatlon een gouden zaak gedaan in de PTO World Ranking, de wereldrangschikking voor de triatleten van de lange afstand. De triatleet uit Loenhout stijgt maar liefst 175 plaatsen op de world ranking en staat nu net buiten de top-20, op een mooie 21ste plaats. Hij is daarmee meteen de tweede Belg achter Pieter Heemeryck die twee plaatsjes zakt naar 6 omdat Kyle Smith van plaats 14 naae plaats 3 wipt na San Francisco. Er staan nu 7 Belgische triatleten bij de mannen en 1 Belgische triatlete bij de vrouwen in de top-100. Bij de vrouwen is er ook een nieuwe leidster.

Hanne De Vet stijgt 18 plaatsen

Hanne De Vet is aan een sterk seizoen bezig met een 3de plaats in de 70.3 Ironman Tasmania, zilver in de 70.3 Ironman van Aix-en-Provence en afgelopen weekend haar eerste profzege in Zarautz. Ze ziet die prestaties beloond met een stijging van 18 plaatsen, waardoor ze nu 75ste staat in de PTO World Ranking. Ze is de enige Belgische triatlete in de top-100 bij de vrouwen. Die top-100 wordt voor het eerst sinds lang niet meer aangevoerd door Ashleigh Gentle maar wel door de Amerikaanse superster Taylor Knibb, die de T100 San Francisco won, nadat ze onlangs ook nog Amerikaans tijdritkampioene werd en op maar liefst drie nummers mag uitkomen op de Olympische Spelen in Parijs.

PTO World Ranking vrouwen

7 Belgische triatleten in top-100 bij de mannen

Bij de mannen is de Belgische weelde een stuk groter. Maar liefst zeven Belgische triatleten staan in de top-100 van de PTO World Ranking. Pieter Heemeryck is op de 6de plaats de hoogst gerangschikte. Marten Van Riel volgt op de 21ste plaats en Bart Aernouts is momenteel 64ste. Ook Stenn Goetstouwers, Jonathan Wayaffe, Christophe De Keyser en Dieter Comhair staan in de top-100. Sam Long blijft aan de leiding voor Magnus Ditlev en de opgerukte Kyle Smith.

PTO World Ranking mannen