Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alex Yee snelste in halve finales, twee Belgische triatleten naar finale Europe Triathlon Cup Kitzbuhel
Alex Yee wint de semi final van de Europe Triathlon Cup in Kitzbuhel (foto: Europe Triathlon)
Nieuws

Alex Yee snelste in halve finales, twee Belgische triatleten naar finale Europe Triathlon Cup Kitzbuhel

In het Oostenrijkse Kitzbuhel zijn vrijdag de halve finales gehouden van de Europe Triathlon Cup, met een opvallende winnaar in de eerste van drie semi-finals. De Brit Alex Yee, één van de topfavorieten voor de olympische titel in Parijs over een paar weken, wilde nog wat wedstrijdritme opdoen. Yee won zijn semi-final en zette daarbij ook nog eens de snelste tijd neer. In dezelfde halve finale finishte kersvers Belgisch kampioen Adrien Deharre binnen de vereiste top-9 om naar de finale te mogen. Ook reserve-Hammer Arnaud Mengal kwalificeerde zich voor de finale op zaterdag.

Alex Yee had duidelijk de snelste loopbenen in de eerste halve finale. Hij remonteerde na 500 meter zwemmen en 11,5 km fietsen de koplopers in de afsluitende 3 km lopen. Alex Yee won in 32’49 en zette daarmee de snelste tijd van alle halve finales neer. De Australiër Braden Mercer werd tweede op 3 seconden. Adrien Deharre, die in Libramont pas nog Belgisch kampioen triatlon werd, kwam als vijfde over de streep op slechts 11 seconden van Yee en plaatste zich rechtstreeks voor de finale.

In de tweede halve finale won de snelle Marokkaan Jawad Abdelmoula met duidelijk verschil. In de derde en laatste halve finale werd het spannend met een kopgroep van 10 triatleten die streden voor de 9 rechtstreekse plaatsjes voor de finale. De Italiaan Pietro Giovannini was de snelste in 33’04 maar de verschillen waren erg klein. Arnaud Mengal, aangeduid als reserve voor de Belgian Hammers voor de olympische Mixed Team Relay triatlon, kwam als 7de over de streep op 8 seconden. Ook hij staat zaterdag in de finale.

Er deden naast Arnaud en Adrien geen andere Belgische triatleten mee in Kitzbuhel, ook niet bij de vrouwen, waar de Italiaanse Angelica Prestia en de Duitse Anabel Knoll de halve finales wonnen.

Uitslagen halve finales Europe Triathlon Cup Kitzbuhel