Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zilver voor Jeanne Dupont na spannende spurt op EK duatlon in Coimbra
Marion Legrand pakt de Europese titel in de spurt tegen Jeanne Dupont (foto: 3athlon.be)
Duathlon

Zilver voor Jeanne Dupont na spannende spurt op EK duatlon in Coimbra

In het Portugese Coimbra is het Europees multisport festival zaterdag van start gegaan met het EK duatlon, de eerste wedstrijd van een reeks Europese kampioenschappen, en dat leverde meteen een eerste Belgische medaille op, of eigenlijk twee medailles. Jeanne Dupont spurtte om de Europese titel met de Francaise Marion Legrand en pakte een mooie zilveren medaille. Ze werd daarmee Europees kampioene bij de beloften!

De Belgische duatlete Jeanne Dupont, die dit seizoen vriend en vijand verbaasde met een knappe overwinning in het Franse Grand Prix circuit, zat mee in een kopgroep van tien vrouwen, met daarbij wel de drie Franse duatletes. In de laatste 2,5 km lopen, bleven vooraan alleen topfavoriete Marion Legrand en Jeanne Dupont over. In een langgerekte spurt haalde de ervaring van de Francaise de bovenhand. Marion Legrand werd Europees kampioen met een miniem verschil op Jeanne Dupont, die wel beloond werd met de Europese titel bij de U23. De Spaanse Maria Varo pakte het brons.

Bij de junioren was er een zevende plaats voor Cas Goos en een achtste plaats voor Aymeric De Springer. Er deden geen Belgische meisjes junioren mee. Camille Roman werd zesde bij de vrouwen beloften.

Bij de mannen pakten Arnaud Dely bij de elites en Martin Oldenhove bij de beloften de Europese titel.

Uitslag EK duatlon Coimbra vrouwen