Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alex Yee ook snelste in finale Europe Triathlon Cup Kitzbuhel, Arnaud Mengal net binnen top-10
Alex Yee wint de finale in de Europe Triathlon Cup in Kitzbuhel (foto; 3athlon.be)
Nieuws

Alex Yee ook snelste in finale Europe Triathlon Cup Kitzbuhel, Arnaud Mengal net binnen top-10

Hij zette al de snelste tijd neer in de halve finales op vrijdag en zaterdag maakte Alex yee zijn rol van topfavoriet helemaal waar in de finale van de Europe Triathlon Cup in Kitzbuhel. De Brit won de supersprint triatlon met alweer een knap loopnummer. Arnaud Mengal kwam na een minder zwemnummer in de achtervolgende groep terecht maar was wel de snelste loper van de achtervolgers en liep alsnog de top-10 binnen. Adrien Deharre werd 20ste.

Alex Yee won de supersprint triatlon van 500 meter zwemmen, 11 km fietsen en 3 km lopen in 31’55 met 11 seconden voorsprong op de verrassende Italiaan Euan De Nigro. De Australiër Brayden Mercer werd derde op 20 seconden. Arnaud Mengal knalde nog naar een mooie top-10 plaats. Hij werd negende in 32’28 op 33 seconden van Alex Yee. Belgisch kampioen Adrien Deharre finishte nog net in de top-20. Hij werd 20ste in 32’46.

Bij de vrouwen won de Duitse Tanja Neubert voor de Zwitserse Rebecca Beti en de Duitse Anabel Knoll. Er deden geen Belgische triatletes mee in Kitzbuhel.

Uitslag finale Europe Triathlon Cup Kitzbuhel