Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geslaagde generale repetitie in Ironman Nice voor wereldkampioene, Lucy Charles domineert triatlon
Lucy Charles wint de Ironman Nice (foto: Ironman/Activ'Images)
Nieuws

Geslaagde generale repetitie in Ironman Nice voor wereldkampioene, Lucy Charles domineert triatlon

Wereldkampioene Ironman Lucy Charles-Barclay heeft zondag met overmacht én in een snelle tijd de Ironman Nice gewonnen, voor haar meteen een meer dan geslaagde generale repetitie voor het WK Ironman in september, in datzelfde Nice. De Britse triatlete domineerde de triatlon van start tot finish en dook net niet onder de 9 uur, een knappe prestatie op het lastige parcours van Nice. Het was overigens een verrassing dat Lucy Charles aan de start kwam van de reguliere Ironman van Nice nadat ze eerder verklaard had dat ze vol op de T100 zou focussen en ze haar wereldtitel niet zou verdedigen in Nice, wel volgend jaar in Kona. Sinds twee jaar is het WK Ironman jaarlijks afwisselend in Hawaii en Frankrijk voor de mannen of de vrouwen.

Lucy Charles had na de 3,8 km zwemmen de zege eigenlijk al binnen handbereik. De Franse triatlete Justine Guerard en de Zwitserse Nina Derron konden de schade nog beperken tot zes minuten, de rest volgde dan al op 8 minuten en meer. In de 180 km fietsen werd het verschil alleen maar groter. Lucy Charles-Barclay kwam in T2 binnen met 12 minuten voorsprong op Nina Derron, de Finse Heini Hartikainen en de Duitse Merle Brunnée.

Ook in de marathon slaagde niemand er nog in om terug te komen. Lucy Charles won met overmacht de Ironman Nice in 9u03’22 en verzekerde zich zo van deelname aan het WK Ironman in Nice in september. Als regerend wereldkampioene moet ze zich 5 jaar lang niet kwalificeren, maar ze moet wel een Ironman (of een 70.3) finishen om haar startticket te valideren. De Tsjechische Barbora Besperat werd verrassend tweede op 16’38 in haar eerste Ironman. Merle Brunnée pakte de derde plaats op 21’58. Ook voor Brunnée, in Alsdorf nog vice-Europees kampioene Powerman duatlon, was het haar allereerste Ironman.