Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tim Van Hemel 6de en sub-8 in Ironman Klagenfurt, Denis Chevrot wint
Denis Chevrot wint de Ironman Klagenfurt (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Tim Van Hemel 6de en sub-8 in Ironman Klagenfurt, Denis Chevrot wint

De Belgische triatleet Tim Van Hemel is zondag in het Oostenrijkse Klagenfurt knap zesde geworden in de Ironman Kärnten-Klagenfurt én bleef onder de mythische grens van acht uur! De Kempische kinesist/triatleet nestelt zich zo in een select groepje Belgische triatleten die meer dan 1 keer onder die 8 uur doken, nadat hij vorig jaar ook al onder de 8 uur bleef in de Ironman Emilia-Romagna. De winst ging naar de Franse triatleet Denis Chevrot in een spannend loopnummer. Chevrot won in een snelle 7u49’11. Marino Vanhoenacker, die de Ironman Klagenfurt acht keer won, zag aan de finish maar liefst zes triatleten in minder dan 8 uur binnenkomen.

In het zwemmen ging de Duitser Lukasz Wojt er keihard vandoor. Hij legde de 3,8 km zwemmen af in een scherpe 46’29. Het was een vijftigtal seconden wachten op een grote groep van een vijftiental triatleten, met daarbij onder andere de Nederlander Niek Heldoorn en onze landgenoot Dries Matthys. Tim Van Hemel was de eerste van de achtervolgende groep op 4’51.

Tijdens de 180 km fietsen kregen we een enorme kopgroep van 14 triatleten. Halfweg vond de Noor Kristian Grue het welletjes. Hij ging in de aanval, maar kreeg niet heel veel marge. In de slotfase van het fietsen maakte Niek Heldoorn nog de sprong naar voor, terwijl Dries Matthys de groep terugbracht tot minder dan twee minuten. Helaas viel Dries om ons nog onbekende reden terug in de laatste kilometers voor de wissel.

Kristian Grue en Niek Heldoorn wisselden met 2 minuten voorsprong op de Franse triatleten Denis Chevrot en Arthur Horseau en de Noor Jon Breivold. Tim Van Hemel volgde als zesde op 2’40. In het begin van de marathon werd het nog erg spannend. Grue, Chevrot, Horseau, Heldoorn en Breivold liepen binnen 20 seconden van elkaar. Ondertussen rukte de Duitser Lukas Stahl naar voor op met in zijn kielzog een sterke Tim Van Hemel.

Halweg de marathon namen Chevrot, Horseau en Breivold het commando over. De drie bleven nog een tijd samen lopen, maar uiteindelijk maakte Denis Chevrot het verschil in de slotfase. De Franse triatleet pakte de overwinning in de Ironman Klagenfurt in een snelle 7u49’11. Arthur Horseau werd tweede op 3’08 en Jon Breivold pakte de derde plaats op 4’02. Tim Van Hemel liep naar de zesde plaats in 7u59’16. Het is zijn tweede keer dit seizoen dat hij een top-10 plaats pakt, eerder werd hij ook al zesde in de Ironman Zuid-Afrika.